Ellenőrzik az állatállományt

Házról házra járnak az állatorvosok

439

Indul az őszi ellenőrzési kampány, ezért sorra járják a napokban a Hargita megyei állattartó gazdaságokat a körzeti állatorvosok. A portákon található állatállomány azonosítását és egészségügyi állapotfelmérését célzó akció hétfőn kezdődött és legkésőbb november végéig tart – tájékoztatta tegnap lapunkat dr. Ladó Zsolt, a Hargita Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság vezetője. A főállatorvos leszögezte: a héten indul ellenőrzési kampánynak semmi köze a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) megbízásából végzett ellenőrzésekhez.

Fotó: Domján Levente

– Ez nem APIA-s ellenőrzés, semmi köze ahhoz. Az állatorvos-kollégák ez alkalommal környezetükben minden bejegyzett állattartó gazdaságot leellenőriznek. Gyakorlatilag házról házra járnak és két fontos feladatuk van. Az első, hogy ellenőrizzék az állatok egészségügyi állapotát, a második pedig, hogy összhangba hozzák a farmon talált állatállományt a nyilvántartásban szereplő állományadatokkal – részletezte Ladó doktor.
Ugyanakkor – az országos stratégiai programokhoz igazodva – most kezdődik a háziállatok, a kutyák és a macskák veszettségoltási akciója, valamint a haszonállatok TBC-szűrőkampánya is.

Domján Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek