Ellenőrzést kért

Nem mindenkinek tetszik a magyar támogatás

153

Florin Claudiu Roman arra kéri a román pénzügyminisztert és az adóhatóság vezetőit, hogy vizsgálják meg, a hazai törvényeknek megfelelően támogatja-e a magyar kormány az FK Csíkszredeát és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-t. A Fehér megyei parlamenti képviselő azután kérte fell ellenőrzésre a két hivatalt, miután az egyetlen romániai sportnapilap megírta, a két székelyföldfi klub összesen 6,4 millió eurós támogatást kapott a magyar kormánytól.

Teherautók hordták el a havat a focipályákról

Nem tetszik a Fehér megyei parlamenti képviselőnek, Florin Claudiu Romannak, hogy a magyar kormány két székelyföldi labdarúgóklubot támogat. Miután az egyetlen romániai sportnapilap megírta, hogy az FK Csíkszereda és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK összesen 6,4 millió eurós támogatást kapott a magyar kormánytól, Roman arra kérte a román pénzügyminisztert és a Nemzeti Adó- és Pénzügyi Hivatal (ANAF) vezetőjét, vizsgálják meg, a hazai törvénykezésnek megfelelő-e a magyar kormány által a két székelyföldi klubnak nyújtott anyagi támogatás. A liberális párt parlamenti képviselője ugyanakkor azt kérdezte az ANAF vezetőjétől, az elmúlt három évben végeztek-e pénzügyi ellenőrzést a két klubnál, és ha igen, milyen eredménnyel zárták ezeket.
Az adóhatóság vezetője azt írta válaszában a képviselőnek, hogy nem tartottak sem az FK-nál, sem pedig a Sepsi OSK-nál ellenőrzést az elmúlt időszakban, de elemzéseket végeznek, és amennyiben rendellenességet találnak, megteszik a szükséges lépéseket. Az ANAF vezetője ugyanakkor a Romannak küldött válaszlevelében megjegyzi, csak abban az esetben szoktak ellenőrizni, ha sikkasztás vagy pénzmosás gyanúja merül fel és erre utaló jeleket tapasztalnak.
Mind az FK Csíkszereda, mind pedig a Sepsi OSK a magyar kormánytól kapott 3,2 millió eurót fejlesztésre és utánpótlás-nevelésre költheti.

Mától nagyüzem
Ma délelőtt az FK Csíkszereda felnőtt- és utánpótlás-csapatai is elkezdik a tavaszi idényre a felkészülést. A megyeszékhelyi klub csapatai az első edzéseket a műfüves pályákon kezdik el, éppen ezért az Erőss Zsolt Aréna, illetve a Márton Áron Gimnázium mögötti pályák hótalanítását végezték a hétvégén.
Anghel Tibor, az FK Csíkszereda műszaki igazgatója a klub honlapján azt nyilatkozta, mindkét helyszínen a hótalanításhoz péntek délután fogtak hozzá és szombat estére be is fejezték. „Sok teherautónyi havat pucoltunk le a pályákról, és mind az Erőss Zsolt Aréna melletti műfüvesen, mind a Márton Áron Gimnázium mögötti pályán párhuzamosan zajlottak a munkálatok. Jelenleg mindkét pálya edzésre alkalmas, reméljük, nem fog havazni, de hétfőn délelőtt még a karbantartók is korrigálnak egyet” – mondta a klub műszaki vezetője.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek