Ellenőrzés Nagy-Magyarország térkép miatt

123

A tanügyminisztérium ellenőrző testülete kivizsgálást indított a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában, ahol a diákok Nagy-Magyarország térképét rajzolták az udvarra július 4-én, a trianoni diktátum évfordulóján, a magyar összetartozás napján.

Görbe Péter Hargita megyei főtanfelügyelő megerősítette az információt és azt nyilatkozta, hogy a testület a sajtóban és a közösségi hálón megjelent információkat ellenőrzi. A főtanfelügyelő tudomása szerint szülői feljelentés alapján kezdett vizsgálódni a testület.
A tanfelügyelőség korábbi ellenőrzéséből az derült ki, hogy a gyerekeknek arról beszéltek, „hogy számos helyen élnek kisebbségben magyarok, és hogy azokkal tartani kell a kapcsolatot” – mondta el Görbe Péter.
A székelyudvarhelyi intézmény és magyarországi testvériskolája által lebonyolított projekt a magyar kormány által finanszírozott Határtalanul program része volt. Az udvarra rajzolt térképről készült fotókat feltöltötték a Facebookra, de miután másnap ezek megjelentek a sajtóban, letörölték azokat.
A prefektúra elítélte, hogy a diákokat „a történelmi megemlékezésen messze túlmutató politikai eseményekbe vonták be”, és kérte a tanfelügyelőségtől és a minisztériumtól, hogy vizsgálják ki az esetet.

Agerpres

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.