Ellenőrzés és fertőtlenítés: Újabb intézkedések a járvány miatt

37

Ellenőrzik a házi karanténban lévő személyeket, fertőtlenítik a tereket és utcákat, valamint segítséget ajánlottak az időseknek – ezek a Gyergyószentmiklóson hozott legutóbbi járványügyi intézkedések.

Elkezdődött az otthoni karanténban lévő személyek ellenőrzése Gyergyó­szentmiklóson. Nagy Zoltán polgármester közölte, az ellenőrzést az állami rendőrség koordinálásával a csendőrség és a helyi rendőrség végzi.
Pénteken összegyűjtötték a köz­téri padokat, s ahol ez nem volt lehet­séges, ott körbeszalagozták azo­kat. A városi piac területét fertőtlenítették, valamint a játszótereket is, melyeket a parkokhoz hasonlóan lezártak. Péntek óta a helyi rendőrség munkatársai hangosbemondóval járják a város utcáit, figyelmeztetve a lakosokat a koronavírus veszélyeire. A városháza önkéntesei tudnivalókat tartalmazó feliratokat ragasztottak az élelmiszerüzletek, gyógyszertárak és bankok kirakataira.
A polgármesteri hivatal szociális igazgatósága, a Caritas otthoni beteggondozóval, valamint a Vöröskereszt önkénteseivel közösen segítséget ajánlott a 65 év feletti lakosoknak, akiknek gondot jelent a gyógyszer és az alapélelmiszer beszerzése. Azok az egyedül élő, hozzátartozó nélküli 65 év fölötti lakosok fordulhatnak segítségért, akik nem részesei a város által nyújtott szociális ellátórendszernek, és nincsen közvetlen közelükben aktív családtag, ismerős, rokon, szomszéd, aki 60 évnél fiatalabb és segíteni tud. Az érintettek a 0730–710950-es telefonszámot hívhatják.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek