2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Ellenőrizhetik a közhasznú civil szervezeteket

A közhasznúnak nyilvánított civil szervezetek ellenőrzését helyezte kilátásba Liviu Dragnea. A kormány fő erejét képező PSD, illetve a képviselőház elnöke egy tévéinterjúban fejtette ki: a kormánynak alaposan meg kell vizsgálnia, hogy a közhasznúnak nyilvánított nem kormányzati szervezetek közül hány minősül valóban közhasznúnak, és mire költik forrásaikat, hiszen ezek a szervezetek közpénzeket is felhasználnak. Szerinte rengeteg „korrekt és tisztességes” civil szervezet alakult Romániában, de elképzelhető, hogy olyanok is vannak köztük, amelyek a törvényesség határán, a közhasznúság elveit megsértve működnek.
Dragnea ennek okán fontosnak tartana egy általános ellenőrzést, amelyet a kormány végezne el. A PSD-elnök konkrétan Soros György és az általa finanszírozott szervezetek ellen emelt kifogást.
„Ez az ember, aki talán már a 90-es évektől kezdődően különböző szervezeteket hozott létre Romániában, csak a rosszat finanszírozta: az általa pénzelt akciók sosem váltak hasznára az országnak” – jelentette ki.
A PSD elnöke egyébként már a választási kampányban is többször támadta Soros György hálózatának romániai tevékenységét, politikai ellenfelét, a korábbi szakértői kormányt vezető Dacian Cioloș miniszterelnököt pedig azzal vádolta, hogy a román érdekek szolgálata helyett Brüsszel és a Soros-birodalom utasításait hajtja végre.

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb