Ellenfélre várnak

101

Megnyerte csoportját a magyar U18-as korosztályos jégkorong-bajnokságban az ISK Csíkszereda alakulata, így kihagyja a középszakaszt, és csak a rájátszásban csatlakozik a mezőnyhöz. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2003-as csapata is kiszálláson volt.

A magyar bajnokságban egymás mellett harcolnak a csíkiak és a gyergyóiak Fotó: László F. Csaba

A Györgypál Tamás által dirigált U18-as ISK Csíkszereda utolsó alapszakaszbeli kiszállásán három győzelmet – kétszer a Debrecent és egyszer a Vasast verték – zsebelt be a magyar jégkorong-bajnokságban. A magyar bajnokság lebonyolítása kissé bonyolult, hiszen azok az alakulatok, amelyek részt vesznek az osztrák bázisú bajnokságban a EBJL-ben azok az A csoportba kaptak besorolást, míg a többiek a B-be. Azonos csoportokon belül egy oda-visszavágó kört rendeztek, míg a két csoport egymással is megmérkőzött egy meccs erejéig. Az A és B csoport első két helyezettje automatikusan bekerült a negyeddöntőbe és kihagyja a középszakaszt. A két csoportban jön egy középszakasz, amely első két helyezettje csatlakozik a negyeddöntőhöz. A B csoportot megnyerő ISK Csíkszereda majd a középszakasz lejárta után kap ellenfelet a negyeddöntőbe, ahol két nyert meccsig tartanak a párharcok.
– Az alapszakasz során egy mérkőzést veszítettünk el, így természetesen elégedett vagyok. Rendre Gyergyószentmiklósról kaptunk segítséget a keret feltöltésére. A rájátszásra vonatkozóan nem szeretnék előzetes várakozásokba belemenni, hiszen elég, ha egy-két játékos kiesik, és máris nehéz helyzetbe kerülünk – jegyezte meg Györgypál Tamás.
Az U16-os bajnokság középszakaszának B csoportjában a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2003-as alakulata is elkezdte a mérkőzések sorát. Antal István tanítványai öt meccsből hármat – KMH, MAC B, Vasas – megnyertek és kettőt – Egerszegi Titánok, Ifj. Ocskay Gábor JA B – elveszítettek. Az ISK Csíkszereda a középszakasz A csoportjában érdekelt, és csütörtökre érnek haza.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek