Ellenfeleket kaptak

Kisorsolták az Eb-selejtezők párosításait

30

Dublinban tartották meg tegnap délben a 2020-as labdarúgó Euró­pa-bajnokság selejtezőinek sor­solását. A magyarok öt-, míg a ro­mánok hatcsapatos csoportba kerültek, az ellenfeleket tekintve nem túl nehéz a csoportjuk, viszont merész lenne kijelenteni, hogy kijutnak az Eb-re.

Dublinban tartották meg tegnap a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőcsoportjainak sorsolását. Az ötvenöt ország válogatottját öt ötcsapatos és öt hatcsapatos csoportba sorsolták, a csoportok első két helyezettje, vagyis húsz csapat jut ki a 2020-as kontinensviadalra. négy válogatott pedig a Nemzetek Ligája 2020-as rájátszásából kvalifikálhatja magát az Eb-re. A tornát rendhagyó módon tizenkét országban játsszák, köztük Magyarországon és Romániában is lesznek mérkőzések. Az UEFA a sorsolási kalapokat a Nemzetek Ligája végeredménye alapján alakította ki.
A magyar válogatott az E csoportba kapott besorolást, ahol a papírforma alapján a világbajnoki második helyezett Horvátország pályázik reálisan az első helyre, míg Wales, Szlovákia és Magyarország között dől el majd a második helyezés. Viszont Azerbajdzsánnak is nagy szerepe lesz a végső sorrendben, hiszen bármikor meglepheti főleg hazai pályán a nála erősebbnek ítélt többi csapatot.
A románok az F csoportban kaptak helyet, itt reálisan a spanyol–svéd kettős hajt az első helyért, míg Norvégia és Románia leginkább abban bízhat, hogy sikerül majd pontokat rabolni az első két gárdától, így pedig elcsípni a második továbbjutást érő helyet. Feröer és Málta azonban bekavarhat a nagyok dolgában, a két válogatott már okozott selejtezőkön sok csapatnak kellemetlen meglepetést. A selejtezőket 2019. márciusa és novembere között játsszák le.

A csoportok
A csoport: Anglia, Csehország, Bulgária, Montenegró, Koszovó.
B csoport: Portugália, Ukrajna, Szerbia, Litvánia, Luxemburg.
C csoport: Hollandia, Németország, Észak-Írország, Észtország, Fehéroroszország.
D csoport: Svájc, Dánia, Írország, Grúzia, Gibraltár.
G csoport: Lengyelország, Ausztria, Izrael, Szlovénia, Macedónia, Lettország.
H csoport: Franciaország, Izland, Törökország, Albánia, Moldova, Andorra.
I csoport: Belgium, Oroszország, Skócia, Ciprus, Kazahsztán, San Marino.
J csoport: Olaszország, Bosznia-Hercegovina, Finnország, Gö­rög­ország, Örményország, Li­ech­­tenstein.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek