Ellenfeleket kaptak

Négy újonc a CONIFA Eb-n

30

Négy újonc csapat vesz részt az idei CONIFA Európa-bajnokságon, amelynek Hegyi-Karabah ad otthont júniusban. A Független Labdarúgó Egyesületek Szövetségének kontinensbajnokságán Szé­kelyföld válogatottja Nyugat-Örmény­országgal és Dél-Oszé­tiával került egy csoportba.

Krakkóban sorsolták ki vasárnap a Független Labdarúgó Egyesületek Szövetségének (CONIFA) közgyűlésén a szervezet júniusi Európa-bajnokságának csoportkörét. A CONIFA egy olyan sportszervezet, mely olyan (mikro)nemzetek, kisebbségek vagy éppen a világ által el nem ismert államok labdarúgó-egyesületeit tömöríti, akiknek a tagfelvételi kérelmét a FIFA elutasította. Ennek tagja többek között Székelyföld válogatottja is. Az idei kontinensbajnokságot júniusban Hegyi-Karabahban tartják.
Az idei Európa-bajnokságnak négy újoncsapata is lesz: a Luhanszki Népköztársaság, a Donyecki Népköztársaság, Szardínia és Epirusz focisai számára a júniusi lesz az első megmérettetés, amelyen válogatott szinten részt vesznek.
A 2017-es Eb-bronzérmes és a tavalyi vb-negyedik Székelyföld válogatottja Nyugat-Örményországgal és Dél-Oszétia csapatával került a D csoportba, előbbi a 2018-as vb-n a hetedik, utóbbi a 2014-es vébén negyedik, a 2017-es Eb-n nyolcadik helyen zárt.
Az A csoportot Hegyi-Karabah, Lappföld és Luhanszki Népköztársaság alkotja, a B jelű hármasba Abházia, Nizza és Epirusz került, míg a C csoportban a címvédő Padánia, a Donyecki Népköztársaság és Szardínia gárdája küzd a továbbjutásért.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek