2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Elkezdték a nézőtér felújítását

A következő évadtól megújult nézőtérrel várja majd a színházba járó közönséget a Csíki Játékszín, a nyár folyamán a mennyezetet hőszigetelik, csiszolják a parkettát, kicserélik a tapétát és újrafestik, megjavítják a falfelületet.

Szigetelik a nézőtér mennyezetét. A széksorok maradnak Fotó: Balázs Árpád
Szigetelik a nézőtér mennyezetét. A széksorok maradnak Fotó: Balázs Árpád

[dropcap]E[/dropcap]lkezdte a kivitelező a Csíki Játékszín nézőterének a felújítását. Parászka Miklós, az intézmény igazgatója elmondta, igencsak időszerűvé vált a nézőtér higiéniai és esztétikai felújítása. Az idénre tervezett munkálatok kevésbé látványosak, viszont a legfontosabb része a mennyezet hőszigetelése, mivel eddig a rossz szigetelés miatt csak szerényebben volt kifűthető a terem. Ezenkívül csiszolják a parkettát, kicserélik a tapétát és a falfelületeket is kijavítják, újrafestik. A munkálatokat várhatóan augusztus 20-ig befejezik – tette hozzá az igazgató.
A felújítási munkálatok elvégzésére a városháza 270 ezer lejt különített el – tudtuk meg Borsos Kingától, a Csíki Játékszín gazdasági vezetőjétől. A kivitelezővel a kijelölt munkálatokra 234 ezer lejre kötöttek szerződést, azonban valószínű, hogy a felújítás alatt még kiderülhet, hogy további munkálatokra lesz szükség – mondta lapunknak.
A székeket viszont idén nem fogják kicserélni – tájékoztatott Parászka Miklós –, a megújult nézőtérre a régi, megjavított és felújított székeket fogják visszahelyezni, és gondolkodnak egy jobb elrendezésben, ami jobb rálátást biztosítana a színpadra. Kérdésünkre elmondta, az épületben az eredeti, hagyományos szellőzőrendszer soha nem működött, most egy befújórendszert használnak, azonban a színpadgépészethez, a technikai felszereléshez a jelenlegi keretek között nem tudnak beavatkozni, ez valószínűleg a távolabbi jövőben valósulhat meg.

Háromszéki Eszter

Kapcsolódó cikkek:

14,352RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb