Elkezdték a felkészülést

Karcfalván edz az egyetemista jégkorongcsapat

227

Csíkkarcfalván kezdte el a felkészülést a soron következő bajnoki idényre a Székelyföldi Jégkorong Akadémia által életre hívott U23-as, egyetemista csapat. Egyelőre heti három tréning szerepel az edzéstervben.

Készül az U23-as csapat, de nem végleges a keret Fotó: szja.ro / Horvát Tamás

Miután megtartotta a Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) a válogatót az úgynevezett egyetemista – U23-as – csapat számára, Antal István edző vezetésével – a keretbe behívót kapó játékosok – Csíkkarcfalván el is kezdték a nyári felkészülést.
A tervek szerint a SZJA által megálmodott és életre hívott csapat a következő idényben részt venne a román pontvadászatban, illetve a magyar U20-as bajnokságban. Amint korábban is szó volt róla, a keretet, ameddig nem érkezik a külföldi szakvezető, addig Antal István koordinálja Antal Előddel.
– A szárazedzés hétfőn vette kezdetét és heti három alkalommal fogunk találkozni. Négyhetes ciklusokban fogunk dolgozni egészen a jeges edzésekig. Szárazon az erő-állóképességre, az izomtömeg-növelésre, majd az erő-gyorsaságra fogunk koncentrálni – jegyezte meg Antal István.
A Csíkkarcfalván készülő keret viszont nem végleges, és az a közeljövőben további 23 év alatti sportolókkal fog készülni. A sportolók felkészítését legkésőbb augusztus 1-jén veszi át egy külföldi szakember.
– A jelenlegi keret még nem tekinthető véglegesnek. Eddig csak az U20-as generációnak szerveztünk próbajátékot, mert fontos szempont volt, hogy lesz-e megfelelő keretünk a magyar U20-as bajnokság kiírásába nevezni. A közeljövőben bővülni fog a keret olyan 23 év alatti játékosokkal, akik megfelelnek az általunk szabott feltételeknek. Az edző kilé­tét reményeink szerint egy-két héten belül véglegesíteni tudjuk, aki legkésőbb augusztus 1-jén érkezik majd. Több szakemberrel is tárgyalásban állunk, de ameddig a megállapodás megszületik, addig Carolynn Pedrick erőnléti edző programja szerint Antal István és Antal Előd vezetik a munkát. A csapat neve folyamatos egyeztetés alatt ál, ami viszont biztos, hogy egy frissen bejegyzett egyesület égisze alatt fog nevezni a különböző kiírásokban – fogalmazott Nagy Attila, a SZJA ügyvezetője.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.