Elkezdték a felkészülést

Átalakuláson megy át az SZFC

28

Elkezdte a tavaszi idényre való felkészülését a hétvégén a Szé­kelyudvarhelyi FC. A hazai labdarúgó 3. ligában szereplő csapatból négyen távoztak a téli szünetben, helyettük hat focissal tárgyal a gárda. Az FK Csíkszereda már túl van az első felkészülési meccsén.

Megkezdte a felkészülést a tavaszi idényre a Székelyudvarhelyi FC, a téli szünet alatt a labradúgó 3. ligában szereplő csapatból négyen távoztak, ugyanakkor hat focis leigazolásával kapcsolatosan tárgyal a klubvezetés. Az SZFC a 3. liga 5-ös csoportjának 14. helyén áll.
A klub honlapján Mészáros Alpár azt nyilatkozta, a téli szünetben komoly változások voltak a keretben. „Egyelőre négy játékos távozása biztos, a csapatnak már nem tagja Constantin Musea, Robert Bolozan, Daniel Ungur és Balázsi Attila, továbbá Daniel Chifu sorsa is kérdéses” – nyilatkozta az SZFC edzője. Hozzátette, jelenleg hat játékossal folynak a tárgyalások, hamarosan kiderül, hogy kikkel fognak erősíteni, a kitűzött cél pedig a 3. ligában maradás. „Olyan játékosokra van szükségünk, akik jobban teljesítenek majd, mint azok, akik elmentek. A csapat vezetősége eddig is megadta a kellő anyagi hátteret, és biztos vagyok, hogy a továbbiakban is biztosítani fogja a csapat működését. Sajnos a város részéről nagyon kevés támogatást kap a felnőttcsapat, ilyen szempontból Romániában az utolsó helyen állunk. Így pedig nagyon nehéz fenntartani az együttest” – mondta Mészáros.
Az SZFC Székelyudvarhelyen kezdte meg edzéseit, és itt is fog készülni. A klubvezetés egyelőre két felkészülési mérkőzést kötött le, szombaton 11 órakor Székelyudvarhelyen az FK Csíkszereda U19-es együttesével, majd a bajnoki rajt előtti héten a Szászrégeni Avântullal játszik.

Megvolt az első meccs
Az FK Csíkszereda már egy hete elkezdte a felkészülést a tavaszi idényre, mi több, a csapat a hétvégén már játszott is. Valentin Suciu csapata Piatra Neamț-on a helyi Ceahlăul ellen szerepelt, a mérkőzést műgyepes pályán rendezték.
A csíkiak edzője két részre osztotta a csapatot, az első félidőben Bordás Dániel – Majzik Adrián, Szász Tamás, Slobodan Lalic, Papp Norbert, Mitra Szilárd, Pál Kristóf, Jakab Róbert, Antal Barna, László Csongor, Nagy Zsolt, míg a második játékrészben Somogyi Pál – Aszalos Richárd, Berde István, Varga Márkusz, Simó Csongor, Veress Szilárd, Eder Gonzáles, Nicola Pantovic, Györgyi Arthur, Székely Krisztián, Hodgyai László felállítással játszott.
Amint az az összeállításokban látható, több focis is próbajátékon van az FK-nál, így Szász Tamás a Temesvári ASU Politól, Slobodan Lalic és Nikola Pantovics Topolyáról, Papp Norbert a Marosvásárhelyi SE-től, Varga Márkusz és Székely Krisztián Tasnádról érkezett, László Csongor pedig legutóbb az Amerikai Egyesült Államokban játszott, de az ifjúsági csapatból Simó Csongor és Aszalos Richárd is lehetőséget kapott a Ceahlăul elleni meccsen.
Kihagyta az első felkészülési meccset Bajkó Barna, Csűrös Attila, Soufiane Jebari és Magyari Szilárd is, ők könnyebb sérüléssel küzdenek.
A találkozót a Ceahlăul nyerte 2–1-re, a csíkiak gólját Hodgyai lőtte a 68. percben. – Jó edzés volt a csapat számára ez a meccs, és pontos képet kaptunk arról, hogy hol kell még dolgoznunk, ugyanakkor a próbajátékon lévőket is láthattam akcióban – mondta a meccs után Valentin Suciu, az FK edzője.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek