Elkezdődtek a felújítási munkálatok

52

Hozzáfogott a csíkszeredai Fűzfa lakótelep felújításához a közbeszerzési pályázaton nyertes ING Service Kft. Egyelőre az esővízcsatornán dolgoznak, de a teljes felújítás magában foglalja majd az út és járda javítását, új parkolók, járdák, zöldövezetek, játszótér és sportpálya kialakítását, illetve a közvilágítási rendszer teljes megújulását.

Új, korszerűbb arculatot kap – a város más lakótelepei után – a Fűzfa utca és környéke. Bár a kivitelezés hivatalosan szeptember 29-én kezdődött, a kotrógépekkel folyó, komolyabb munkához múlt léten láttak hozzá. Füleki Zoltán alpolgármestertől megtudtuk, jelenleg az esővízcsatornát fektetik le, s emiatt a Fűzfa utca egyik felét egész hosszában fel fogják ásni a főúttól a Millenniumi-templomig, de a tömbházak közötti bejárók is sorra kerülnek, hiszen a csatornahálózatnak minden épület mellett el kell haladnia. Az új csatornát idén valószínűleg még nem tudják bekötni a hálózatba, de jövő tavasszal ez is megtörténik – mondta az alpolgármester. A munkálatok miatt egyelőre forgalomkorlátozás lépett érvénybe, de Füleki szerint valószínű, hogy a Fűzfa utca egyik felét teljesen lezárják majd.

Arra a kérdésünkre, hogy más munkálatokhoz hozzálátnak-e még idén, az alpolgármester nem tudott pontos választ adni, de jelezte, ez részben a jelenlegi csatornázási munkálatok ütemétől függ, részben az időjárási viszonyoktól.
Az ott lakóknak fontos tudni, hogy amennyiben a lakóövezetben pléhgarázzsal rendelkeznek, azt 2016. március 15-ig önköltségen le kell bontaniuk. Füleki azt mondta, a városi tanács erről majd még külön értesíti a tulajdonosokat.

Részeg Imola

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.