Elkezdődött a Románia-kupa

Bukaresti versenyen A csíki kerékpárosok

677

A fővárosi Lia Manoliu Stadion környéke adott otthont vasárnap a kerékpáros Road Grand Tour Spring Kids Edition elnevezésű versenynek, amely egyben a Románia-kupa első futama is volt. A viadalon a csíkszeredai Novák Cycling Academy (NCA)tíz sportolója vett részt.

Iacob-Csiszér Dávid (balról) és Mezey Koppány (jobbról) az A kategóriában lett dobogós

A Prahova megyei Kerékpáros Egyesület és a Román Kerékpáros Szövetség közös rendezésében tartották meg vasárnap a fővárosban a Road Grand Tour Spring Kids Edition versenyt, amely egyben a Románia-kupa első futama is volt. A Lia Manoliu Stadion körül kialakított egy kilométeres pályán korosztálytól függően 2–10 kört tettek meg a sportolók. Az országból több mint száz, 5 és 14 év közötti sportoló vett részt a viadalon, a csíkszeredai Novák Cycling Academy tízfős küldöttséggel volt jelen a versenyen.
A csíkszeredai csapat az A kategóriában (13–14 évesek) uralták a versenyt, a kiváló csapatmunkának köszönhetően pedig két sportolónak is sikerült dobogóra állnia. A harminc főből álló mezőny első hat helyezéséből négyet a Novák Cycling Academy sportolói szereztek meg, de a többiek is előkelő helyen végeztek. Az A kategóriát a zernyesti Valentin Mihai Afrasinei nyerte az NCA-s Iacob-Csiszér Dávid és Mezey Koppány előtt, Nyulas-Petres Norbert a negyedik, Novák Edvárd a hatodik, Lukács Zsombor a tizenegyedik, Török János pedig a 15. helyen zárt.
Noha kora alapján a D1 kategóriában kellett volna rajthoz álljon a Novák Cycling Academy legkisebb kerékpárosa, sajnos a főváros felé tartó utazás során a csapatot szállító jármű gumidefektet kapott, így lekésték a csíkiak a futamot. A 8 éves Ferencz Ábel így a C kategóriában (9–10 évesek) állt rajthoz, és a harmincnégy fős mezőnyből a kiemelkedő hetedik helyen ért célba.
A B kategóriás (11–12 év) versenyzőknek sem alakult szerencsésen a napjuk, de így is helytálltak, a lányok közül Ferencz Dorottya az ötödik, Novák Ingrid a tizedik helyen zárt, a fiúknál a negyvenfős mezőnyben Novák Edmond a tizenharmadik lett.
Az akadémia alapítója elégedett volt a gyerekek versenyen nyújtott teljesítményével. – Összességében büszkék vagyunk a fiatal kerékpárosainkra, akik ismét bebizonyították, hogy eredményes a mindennapos kemény edzésmunka elvégzése, valamint bizonyították azt is, hogy csapatban is nagyon jól együtt tudnak működni” – mondta a versenyt követően Novák Károly Eduárd.
A gyerek Románia-kupa következő versenyét Konstancán tartják május 13-án.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek