Elkezdődött a kísért imádság hete

Az Istennel való kapcsolat elmélyítése

113

Február 6–13. között harmadik alkalommal szervezik meg Csíkszeredában a kísért imádság hetét. A kezdeményezés célja: új imamódszerek megtapasztalása és elsajátítása. Farkas Ibolya szociális testvér elmondta: Isten üzenetének mélyebb megismerésére helyezik a hangsúlyt.

Szentmisével kezdődött el tegnap a kísért imádság hete Csíkszeredában. A Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium Kollégiumában Sárközi Sándor OSchP, piarista szerzetes nyitotta meg a programot. Idén harmadik alkalommal indult el a kezdeményezés, amelyhez 22 személy csatlakozott.
Farkas Ibolya szociális testvér lapunknak elmondta: a résztvevők egy héten át napi egy órát csendesen imádkoznak, majd félórát a kísérőjükkel beszélgetnek imatapasztalatukról. Mint megtudtuk, a jelenlévők zömében római katolikusok, de református vallásúak is vannak közöttük.
– Az imádkozó ember sosem magányos, mert közösségben van Istennel. Ez a Kanadából származó kezdeményezés arra irányítja a figyelmet, hogy minden élethelyzetben, akár a munkában is, tanuljunk meg imádkozni. Isten üzenetének mélyebb megismerésén van a hangsúly – közölte Farkas Ibolya, aki mellett Farmati Anna, a Szociális Testvérek Romániai Kerületének elöljárója, és Fülöp Magdolna szociális testvér is kísérő lesz az imahét során.
– Már a korai keresztény egyházban elkezdődött az imatapasztalatok kísérése, a lelki vezetés e gyakorlata. Akkoriban kevésbé volt világos, hogyan kell követni Jézust. Idővel azonban szinte csak a kolostorok falai között alkalmazták ezt a gyakorlatot – emlékeztetett a szociális testvér, megjegyezve: napjainkban felerősödött az érdeklődés, és sokan fel akarják fedezni Isten személyes üzenetét.
Farkas Ibolya rámutatott: az imahét során azokkal a tapasztalatokkal foglalkoznak, amelyekkel akkor találkoznak a résztvevők, amikor Isten szavára figyelnek. Mindez a lelki megerősödést segíti elő, vallja a szociális testvér.
– Az ima párbeszéd. Ez a hét segíti a bekapcsolódott embereket abban, hogy minden élethelyzetben felismerjék Isten üzenetét – jelentette ki a szociális testvér.
A program február 13-án ér véget, a zárómisét Ft. Bálint Emil tartja.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek