Elkezdődött a Filmszereda

Mozgókép Fesztivál

64

A Szeretföld című filmmel kezdődött a kétnapos filmes ráhangolódás, amelyet követően holnap, hivatalosan is megnyitják a Filmszereda idei kiadását. A zenei élményt is nyújtó esemény érdekességeiből szemlézünk.

Részlet a Szeretföld című filmből

A Csíki Kamarazenekar hang­versenyével hi­va­ta­lo­san is megnyitják hol­nap este az idén tíz napig tartó csík­szeredai filmfesztivált – ám az idei Filmszereda vásznán már tegnap estétől elkezdték vetíteni az érdekességeket: a moldvai születésű író-költő, Iancu Laura által írt regényből készült Szeretföld című filmalkotás képezte a filmnyitányt.
Miként azt lapunkban már beharangoztuk, a Filmszereda Szé­kelyföldi Mozgókép Fesztiválon vetítendő filmek közt az elmúlt egy-másfél évben készült magyar és román filmek mellett a cannes-i, berlini filmfesztiválok versenyfilmjei, illetve az Oscar-díjra jelölt legjobb külföldi filmek is láthatók majd – mindezekre a helyszínen vagy a bilete.ro weboldalon válthatunk jegyet.
A Majláth Gusztáv Károly téren berendezett fesztiváltérben a Csíki Kamarazenekar holnapi, filmslágereket felelevenítő koncertje mellett az Ineffable, a Just és a Tündérground koncertezik majd a szabadtéri színpadon. Érdemes lesz a gyerekeket is magukkal hozniuk a mozizó felnőtteknek. A múzeumpedagógiai jellegű gyermekfoglalkozások elsősorban a fesztiválon vetített, a Vuk és Szaffi című rajzfilmekhez kapcsolódnak.
Az eseménysorozat programja a Filmszereda Facebook-oldalán érhető el.

Gergely Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek