2021. június 12, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Elkezdődött a férfikézilabda-Eb: Magyar győzelem

Győzelemmel kezdte Malmőben a magyar válogatott a férfi­kézilabda-Európa-bajnok­ságot: Oroszország ellen a kon­centrált, jó játék egygólos magyar sikert hozott. A csoportkör második fordulójában már voltak meglepetések.

Alehető legjobban indult magyar szempontból a a férfikézilabda-Európa-bajnokság: a Gulyás István által edzett csapat egy izgalmas meccs végén egygólos különbséggel győzte le Oroszország csapatát. A találkozón az első gólt az oroszok dobták ugyan, ám a magyarok fordítani tudtak, de kétgólosnál nagyobb előnyt nem tudtak kiharcolni. Azonban ahogy a magyarok hibáztak, az oroszok ezt azonnal kihasználták, így 11–9-re már ők vezettek, ám a szünetig a Gulyás-csapat ledolgozva hátrányát egygólos előnnyel ment pihenni.
A szünet után már jóval összeszedettebben játszottak a magyarok, előnyük négygólosra nőtt, ám a hajrát megnyomták az oroszok és egygólosra csökkentették hátrányukat, de az utolsó két percben nem esett gól, így a magyarok 26–25-re nyerték meg a meccset.
A csoportkör második fordulójában a horvátok gond nélkül győzték le Fehéroroszországot, a szerbek elleni montenegrói sikernek köszönhetően pedig továbbjutottak. Gyakorlatilag továbbjutottak a spanyolok is, Izland pedig megtréfálta az olimpiai és világbajnoki címvédő Dániát.

Eredmények, műsor
A csoport (Graz): Fehérorosz­ország – Szerbia 35–30, Horvátország – Montenegró 27–21, Horvátország – Fehéroroszország 31–23, Montenegró – Szerbia 22–21. Ma: Montenegró – Fehéroroszország (19.15), Szerbia – Horvátország (21.30).
B csoport (Bécs): Csehország – Ausztria 29–32, Észak-Macedónia – Ukrajna 26–25. A Csehország – Észak-Macedónia és az Ausztria – Ukrajna találkozók lapzárta után értek véget. Holnap: Ausztria – Észak-Macedónia (19.15), Ukrajna – Csehország (21.30).
C csoport (Trondheim): Németország – Hollandia 34–23, Spanyolország – Lettország 33–22, Lettország – Hollandia 24–32, Spanyolország – Németország 33–26. Ma: Lettország – Németország (19.15), Hollandia – Spanyolország (21.30).
D csoport (Trondheim): Franciaország – Portugália 25–28, Norvégia – Bosznia-Hercegovina 32–26. A Portugália – Bosznia-Hercegovina és a Franciaország – Norvégia találkozók lapzárta után értek véget. Holnap: Bosznia-Hercegovina – Franciaország (19.15), Portugália – Norvégia (21.30).
E csoport (Malmö): Magyarország – Oroszország 26–25, Dánia – Izland 30–31. Ma: Izland – Oroszország (19.15), Dánia – Magyarország (21.30).
F csoport (Göteborg): Szlovénia – Lengyelország 26–23, Svédország – Svájc 34–21. A Svájc – Lengyelország és a Svédország – Szlovénia találkozók lapzárta után értek véget. Holnap: Svájc – Szlovénia (19.15), Lengyelország – Svédország (21.30).
Minden csoportból az első két helyezett jut tovább a január 16. és 22. között sorra kerülő középdöntőbe, az 1. csoportba kerül az A, a B és a C jelű négyes első kettője és ők Bécsben játszanak, míg a 2. csoportban a D, az E és az F jelű kvartett továbbjutói lépnek pályára Malmőben. A középdöntőben egy újabb kört játszanak a csapatok, amelyek továbbviszik a csoportkörben az egymás elleni eredményeket.
Az elődöntőket 24-én Stockholmban az 1. és 2. csoport első két helyezettje vívja, 25-én és 26-án pedig a svéd fővárosban játsszák a helyosztókat is.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

Tizenöt megyében van árvízveszély a hétvégén

HN-információ Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet az ország 15 megyéjére adott ki első fokú árvízriasztást. A riasztás hétfő délig van érvényben. A szombat délutántól...

A kormány azonnali lemondását követeli az AUR

A kormány azonnali lemondását követeli a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), amely szerint az országos helyreállítási terv kapcsán jelzett rendellenességek a kabinet alkalmatlanságát bizonyítják. Az...

Egy gyergyói kutyamenhely segítséget kér

Bár gyakran láthatjuk, hogy napjainkban nem megfelelőképpen bánnak az állatokkal, bőven van példa arra környékünkön is, hogy egyesek akár egész életüket feláldozzák értük. A...

Legfrissebb