Elkezdődött a csíkiaknak is a sítájfutóidény: Norvégiában versenyeztek

20

Norvégiában kezdték el a 2019/­2020-as versenyévadot a csíkszeredai sítájfutók. A három csíki sportoló közül ketten a VSK Csíkszeredát képviselték, míg harmadik társuk egy svéd klub színeiben indult. Mindkét futamon az első huszonötben zártak a csíki sítájfutók.

A csíki sportolók mindkét futamon az első huszonöt között zártak

December elején kezdődött el a 2019/2020-as nemzetközi sítájfutóidény: a hónap első szombatján Finnországban, az elmúlt héten Norvégiá­ban tartottak világranglista futamokat. Ez utóbbin három csíkszeredai sportoló is részt vett.
Sjusjøen évek óta házigazdája a Sjusjørennet nevet viselő sítájfutó világranglista futamnak, amelyen idén hét országból több mint háromszáz sportoló vett részt. A VSK Csíkszeredát Gegő Hunor és Szép Zoltán képviselte a rangos viadalon, de rajthoz állt a csíkszeredai születésű, de már több éve Svédországban élő Csúcs Klaus is, aki az IFK Mora színeiben versenyzett. A havazás miatt, nem volt könnyű dolguk a versenyzőknek, a megmérettetés sűrű, keskeny nyomhálózaton zajlott, tájékozódás szempontjából igazi kihívás volt mindenki számára. Mindkét nap a világbajnok norvég sítájfutó Lars Moholdt diadalmaskodott, a csíkiak pedig mindkét versenyszámban az első huszonötben zártak, ami remek teljesítménynek számít.
Eredmények: sprint: 1. Lars Moholdt (norvég), 2. Erik Rost (svéd), 3. Bjornar Kvale (norvég), …17. Csúcs Klaus, …20. Szép Zoltán, …23. Gegő Hunor; középtáv: 1. Lars Moholdt, 2. Erik Rost, 3. Audun Heimdal (norvég), …20. Csúcs Klaus, …22. Szép Zoltán, …24. Gegő Hunor.
Ami a hazai versenyeket illeti, a honi szakszövetség még nem véglegesítette a naptárát. Azt viszont már lehet tudni, hogy 2020. január 24. és 26. között tartják a sprintben és a váltó számokban, február 15-én és 16-án a közép és hosszú távon az országos bajnokságot, míg február 22-én és 23-án lesz közép és hosszú távon a Románia-kupa, a versenyhelyszínek egyelőre ismeretlenek.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek