Elkezdődött a Csalamádé színjátszótábor – Értő közönség nevelése

112

Idén is megszervezi szokásos színjátszótáborát a gyergyó­szent­miklósi Szín-kron csoport, a július 24. és augusztus 10. között zajló háromhetes tevékenységen huszon­három 7–11. osztályos di­ák vesz részt. Kolozsi Borsos Gá­bor színművész, főszervező rá­mutatott: a létszám jóval nagyobb a korábbi évekhez képest, mivel nagy volt az érdeklődés, és senkit nem kívánt visszautasítani. A tábor idén is három részből áll: a csapatösszerázó hetet színházi munka követi, majd az elképzelések szerint több helyszínen is bemutatják az elkészült darabot.

Jó a hangulat a táborban. Színjátszás fiataloknak Fotó: Molnár Ilona

Hétfőn rajtolt Hevederben az idei Csalamádé tábor, az első hét pedig – a korábbi évekhez hasonlóan – a csapat összekovácsolásával telik. Kolozsi Borsos Gábor színművész, a tábor főszervezője azt mondta, a festői környezet a csapatépítő játékokhoz és a munkához is teljesen ideális.
A tábor második hetében Gyer­gyószentmiklóson, a helyi művelődési ház Bocsárdi Angi Gabriella-stúdiótermében folytatódik a tevékenység, a főszervező elmondása szerint pedig itt már sokkal érettebb hozzáállásra lesz szükség. Mindez nem véletlen, hisz a második héten születik meg a tábor terméke, a színházi előadás, amelyet idén is több helyszínen bemutatnak a fiatalok. Kolozsi Borsos Gábor kifejtette, mivel több olyan fiatal is van a táborozók között, aki játszik valamilyen hangszeren, úgy döntöttek, hogy zenés előadást igyekeznek színpadra vinni, amely témájában a falucsúfoló népmeséket járja körbe.
– Az elsődleges cél nem az, hogy színészeket, hanem értő közönséget neveljünk – fogalmazott, majd hozzátette, amellett, hogy évközben is foglalkozik diákokkal, a tapasztalat azt mutatja, hogy a nyári tábor alatt sokkal összefogottabban lehet dolgozni.
A Csalamádé tábornak saját blogja is van, amelyet a www.csalamade.gymk.ro oldalon érhetünk el – ide folyamatosan új információkat töltenek fel az adott nap tevékenységéről, emellett kép- és videoanyagokat is találhatunk a „csalamádésok” mindennapjaiból. A hétfői nappal kapcsolatban például azt írják, hogy a berendezkedésről és a szabályok tisztázásáról szólt, a tó pedig már a legelején a táborlakók kedvenc helyszínévé vált.
Az előadás gyergyó­szent­miklósi bemutatóját egyébként augusztus 9-re tervezik, Kolozsi Borsos Gábor pedig hangsúlyozta: aki kíváncsi, annak érdemes tudnia, hogy a tábor bárki számára látogatható.
A negyedik Csalamádé tábort a Szín-kron csoport és a Monokultúra Egyesület szervezte alapítványi, színházi, önkormányzati és szponzori támogatásból.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek