Elkezdődött a babrálás

Júniusig biztosan lesznek foglalkozások

33

Hétvégén elkezdődött a csíkszeredai Juventutti Alapítvány újrahasznosító kézműves-­fog­lal­kozásának idei szezonja. A Babráló névre keresztelt tevékenység ingyenes program, így a nehezebb sorban élő gyermekeknek is elérhető. Balázs Brigitta karitatív koordinátor elmondta: jelenleg hat önkéntes segíti a program lebonyolítását, amelyet júniusig egészen biztosan látogathatnak majd az érdeklődők.

A Babráló havonta megszervezett újrahasznosító kézműves-foglalkozás, amelyet a Juventutti Alapítvány kezdeményezett Csíkszeredában. A foglalkozásokon egyszerre 15-20 gyermek vehet részt, akik az egymásra figyelés mellett az együtt alkotás élményét is megtapasztalhatják.
Az elmúlt hétvégén elkezdődött a tevékenység idei szezonja, Balázs Brigitta karitatív koordinátor pedig elmondta: júniusig egészen biztosan visszavárják az érdeklődőket. Hozzátette: ingyenes programról van szó, így a nehezebb sorban élő 8–12 éves gyermekek számára is elérhető.
– Vannak olyan visszajáró gyermekek, akik csak ezeken az alkalmakon kapcsolódhatnak ki, lehetnek kortársaikkal és játszhatnak. Persze nem arról van szó, hogy csak hátrányos helyzetű kisiskolásokat fogadunk, hiszen bárki jöhet hozzánk babrálni, de tény az, hogy néhány gyermeknek különösen sokat jelent ez a foglalkozás – taglalta Balázs Brigitta. A tevékenység során alapanyagként használnak kupakokat, PET-palackot, kartont, tojástartót, fonalat, sőt befőttesüveget is. A programnak mindig sajátos témája van, legutóbb például a farsang ihlette meg a kézműveskedőket.
– Jelenleg hat önkéntes segíti a program lebonyolítását. Reményeink szerint még fél évig biztosan nem szakad meg az idei évad – közölte a karitatív koordinátor.
A szülők a Juventutti Facebook-oldalán érdeklődhetnek majd a februári foglalkozás kapcsán.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek