Elkezdődött a 29. Csík-Expo

Magyar–román üzleti kapcsolatok

186

Megnyitotta kapuit tegnap a 29. Csík-Expo, amelynek immár harmadik alkalommal az Erőss Zsolt Aréna ad otthont. A hivatalos megnyitón számos elöljáró, hivatalosság is köszöntőbeszédet mondott.

Földi Zsuzsa szervező. Újdonságok a nagy múltú vásáron Fotó: László F. Csaba

Földi Zsuzsa, az eseményt szervező Expo-Har igazgatója elmondta: idén is nagyon sok külföldi kiállító vesz részt a vásáron a helyiek mellett. Idén először fordult elő, hogy olyan vállalkozások is kiállítanak, amelyek viszonylag friss alapításúak, azaz tavaly év végén, illetve 2019 elején kezdték tevékenységüket. Ezenkívül legalább 15 olyan cég is részt vesz a vásáron, amely először mutatja be portékáját a Csík-Expón. Hozzáfűzte: természetesen az immár hűségesnek számító, visszatérő kiállítók is jelen vannak. A vásár naponta 10–19 óra között tart nyitva, kivéve vasárnap, mert akkor rövidebb a program, 10-től 13 óráig várják a látogatókat.
– Mindent ki lehet próbálni, illetve a menyasszonyi ruhát akár fel is lehet próbálni, továbbá a lakókocsikat is meg lehet tekinteni és természetesen lehet enni-inni is – mondta Földi Zsuzsa.
Újságírói kérdésre válaszolva hozzáfűzte: a vásár látogatottsága nagymértékben függ az időjárástól: napos időben többen, ha sokat esik, akkor meg értelemszerűen kevesebben tekintik meg a Csík-Expót. A hivatalos megnyitón több elöljáró, hivatalosság köszöntötte a kapuit megnyitó vásárt. Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere abbeli reményének adott hangot, hogy folyamatosan jó hangulat jellemzi majd a vásárt. Tóth László, Magyarország csíkszeredai főkonzulja azt emelte ki, hogy a Csík-Expo a negyedik olyan esemény az elmúlt néhány hétben, amely a magyar–magyar, illetve magyar–román üzleti kapcsolatok építését szolgálja. Egyébként erre a célra a magyar költségvetésben rendelkezésre állnak a szükséges források, továbbra is célja a magyar kormánynak a székelyföldi magyarság gazdasági megerősítése. Skapinyecz Péter, a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. cégvezetője pedig elmondta: idén 16 magyarországi vállalkozás képviselteti magát a csíkszeredai vásáron.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek