Elkezdik a felkészülést

52

Rövid volt a Székelyudvarhelyi Kézilabda Club számára a téli vakáció, december 29-én még Hollandiában játszott a csapat, ma pedig már elkezdik a felkészülést a hazai bajnokság folytatására. Az udvarhelyiek idén az első meccsüket január 19-én játsszák, ekkor egy tornát szervez az SZKC.

Mindössze tíznapos téli szabadságot kaptak a Székelyudvarhelyi Kézilabda Club játékosai, akik december 29-én még Hollandiában léptek pályára a Limburgi Kézi Napok során tartott nemzetközi tornán, ma pedig elkezdik a felkészülést a hazai bajnokság folytatására.
A mai edzésen nem lesz teljes az SZKC kerete, hiszen több játékos is a válogatottnál tartózkodik, hangolnak a héten kezdődő horvátországi Európa-bajnokságra. Sőt Dragan Djukics sem lesz jelen a felkészülés első felében, hiszen az SZKC edzője a montenegrói válogatottat irányítja, így akkor érkezik vissza Székelyudvarhelyre, amikor csapata már nem lesz érdekelt a kontinentális viadalon. A felkészülés erőnléti edzésekkel indul, amelyet a csapat új fizikai trénere, Alekszandar Petrovics irányít majd.
Az udvarhelyiek a hétvégére tesztmeccseket akartak beiktatni egy másodosztályos gárda ellen, ám ez meghiúsult, mivel az A osztályban szereplő klubok csak később kezdik el a felkészülést.
Az első barátságos találkozók a tervek szerint január 19-én és 21-én játssza az SZKC, ekkor egy hazai háromcsapatos tornát tartanak Székelyudvarhelyen, amelyen a Tordai Potaissa és a CSM Focșani vesz majd részt.
A Bölények Ligájában a tavaszi idény február 1-jén rajtol az SZKC számára egy igencsak kemény összecsapással, hiszen az udvarhelyiek az éllovas Bukaresti Steauához látogat.
A bajnoki folytatást a harmadik helyről várja az SZKC, a Steaua 34 ponttal az első a Bölények Ligájában, a második Temesvári Polinak és a harmadik udvarhelyieknek egyaránt 32-32 pontja van, negyedik a Tordai Potaissa, ötödik a Konstancai HC Dobrogea Sud, mindkét gárda 30-30 pontot gyűjtött a bajnokság első tizenöt meccsén.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.