Elkezdett projektekre összpontosítanak

Nehéz, de eredményes év Alfaluban

107

A munkálatok ereménye kezd megmutatkozni, ez pedig kompenzálja a 2017-es elkeseredettséget – összegzett Gyer­gyó­alfalu polgármestere, Gáll Szabolcs. Mint mondta, igaz, hogy bőven van még tennivaló, azonban az elmúlt év már nemcsak a papírmunkáról, hanem megvalósításokról is szólt.

Gáll Szabolcs Fotó: Kertész László

Gyergyóalfalu polgármeste­re, Gáll Szabolcs tavaly januárban lapunknak azt mondta, sajnos nem lehet a megvalósítások évéről beszélni a településen, mivel 2017 főként a papírmunkáról, a későbbi projektek előkészítéséről szólt. Több tervezett beruházásról is beszámolt akkor, most pedig elégedetten summázta, hogy ezek mindegyike esetében sikerült egyről a kettőre jutni.
Elsőként a központi óvoda felújítását említette a fontos megvalósítások sorában, de községi utak aszfaltozása, illetve az orvosi rendelő tatarozását is itt találhatjuk. Gáll Szabolcs megjegyezte, kormánytámogatást is kaptak, és több egyéb munkálatot is elkezdtek az elmúlt évben, jelentősebb, kész megvalósításként viszont csak a fentebb említett hármat emelheti ki.
Az aszfaltozást célzó beruházással kapcsolatban a településvezető hozzátette: igyekeznek oly módon kiegészíteni a pályázatot, hogy járdákat is építsenek az újonnan aszfaltozott utak mellé.
– A terveink szerint egy-egy támfalat is elhelyeznénk, ezáltal is védve a gyalogosokat az egyre nagyobb autósforgalomtól – fogalmazott Gáll Szabolcs.
Tavaly a közbiztonság hatékonyságának növelését is célként fogalmazta meg a polgármester. Rámutatott, ez ügyben is sikerült lépéseket tenni, hisz elindították a közvilágítás korszerűsítését, a továbbiakban pedig a kamerarendszert is igyekeznek bővíteni.
Az erre az évre vonatkozó három prioritást megfogalmazva azt mondta, az erdei és a mezei utakra, valamint a kanalizálásra vonatkozó pályázat befejezése a célkitűzés, ugyanakkor reméli, hogy tavaszra a borzonti kultúrotthon is új köntöst kap.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek