2021, január 18, hétfő.

Elkészültek az új tervek

Folytatódhat tavasszal a gyer­gyó­szentmiklósi Csodavilág Nap­közi Otthon épületének felújítása. Tavaly nem várt problémákkal szembesült a kivitelező, ezért leállították a munkát, most pedig új tervek készültek.

Statikai megerősítés után folytatódhat a felújítás

Tavaly nyáron kezdődött a felújítás, bővítés a gyer­gyó­szentmiklósi Csodavilág Napközi Otthonban. Az épület rendbetételére a kormány még 2015 őszén hagyott jóvá 794 ezer lej támogatást. A munka során azonban kiderült, az épület rosszabb állapotban van, mint azt gondolták, helyenként hiányzik az alapja, egyes közfalak nem bírnák meg a tetőtér terhelését. A felújítást leállították. Az intézménybe járó hat napközis csoport nem tudta itt kezdeni a tanévet, a Pitypang Óvodaközpontban kaptak helyet.
A Fogarasy Mihály Általános Iskolához tartozó napközi munkálatait tavasszal folytatják, ugyanis elkészültek az új tervek – tudtuk meg a városházán. Nem kell új közbeszerzési eljárást kiírni, ugyanaz a cég dolgozhat tovább, mely elkezdte tavaly nyáron, hiszen a módosítás nem haladja meg a kivitelezés összértékének felét. Az előre be nem tervezett munka értéke is belefér a kormánytámogatás összegébe, így a városnak nem kell több pénzt fordítania a kivitelezésre.
A finanszírozási szerződés értelmében 2018-ig kell elvégezni a munkát. A tervek szerint beépítik a tetőteret, ahol két csoport kap majd helyet és megnagyobbítják az ebédlőt is. Az intézményt nemrég csatlakoztatták a városi fűtésrendszerre, korábban pedig már rendbetették a tetőt, hiszen több helyen befolyt a víz a termekbe esős időben. A bővítést követően korszerű, tágas napközi fogadhatja a gyerekeket, akik várhatóan a következő tanévet már a megújult épületben kezdhetik.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb