Elkészült az új óvoda épülete: Van még tennivaló

649

Csíkszentléleken az elsődleges cél, hogy kiépítsék a gázhálózatot, illetve elkezdjék az utak aszfaltozását – mondta el az idei tervekről évértékelő beszélgetésünkön Keresztes Balázs, Csíkszentlélek polgármestere. Az elmúlt évben elkészült a csíkmindszenti óvoda, a község tűzoltószertára is felépült.

Keresztes Balázs                                                                                                                              Fotó: archív

Tavaly Csíkszentlélek önkormányzatának sikerült befejeznie a csíkmindszenti óvoda építését, az új berendezés is helyet kapott már. Még várnak a tűzvédelmi engedélyekre, mivel a kivitelezés idején történt a bukaresti Colectiv-tragédia, így szigorítottak a tűzvédelmi előírásokon. A polgármester reményei szerint idén ősszel már ott kezdhetik el a gyerekek a következő tanévet.
−Elég nagy gondot jelent a város közelsége. Sokan a gyerekeket a városba viszik taníttatni, mivel így a legideálisabb a szülők számára. Remélem, hogy azért sikerül majd gyerekekkel benépesíteni az épületet – vélekedett Keresztes Balázs.
Mindemellett a 2018-ban vásárolt tűzoltóautónak elkészítették a tűzoltószertárat is, mellette van egy kisebb közösségi terem is, fölötte pedig két vendégszoba.
Az elmúlt évben az önkormányzat két kultúrházat nemcsak felújított, hanem a felszerelését is bővítették.
A néptánccsoportok számára vásároltak népviseleteket, a helyi fúvószenekarnak hangszereket, valamint korszerű fény- és hangtechnikával is ellátták a kultúrházakat.
A csíkszentléleki községháza és a kultúrház előtti tér rendezését is szerették volna elvégezni, viszont az első jelentkezővel nem sikerült közös nevezőre jutniuk, így az újonnan jelentkező kivitelező cég az év utolsó felében tudta elkezdeni a munkálatokat. Az európai uniós finanszírozású LEADER-program támogatásával parkolóhelyet és játszóteret alakítanak ki.
Ebben az évben Csíkszentlélek önkormányzatának a gázhálózat kiépítése és az utak aszfaltozása lesz a legfontosabb feladat. A 11 kilométernyi útból csak 9,8 kilométert szeretnének aszfaltozni, mivel a pályázati előírások szerint nem fog ennél többet támogatni a kormány.

Szilágyi Dalma-Orsolya

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek