Elkészült az Erste Liga negyeddöntőjének párosítása: A Sportklub Debrecenben, míg a GYHK Brassóban kezd

29

Ami szerdán még csak találgatás volt, az tegnap kora délután világossá vált: a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében Debreceni DEAC – Csíkszeredai Sportklub és Brassói Corona – Gyergyói HK párharcokat rendeznek.

Éles a harc az Erste Ligában                                                                                                      Fotó: Szűcs Attila

Helytálló volt a Bra­ssó­i Corona információja, vagy épp kikotyogott közleménye a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének párosításairól. A pénteken történt ellenfélválasztás az előre felvázoltak mentén történt, tehát a negyeddöntőben Ferencváros-Telekom – Fehérvári Titánok, Dunaújvárosi Acélbikák – Újpest, Brassói Corona – Gyergyói HK, illetve Debreceni DEAC – Csíkszeredai Sportklub mérkőzéseket rendeznek. Voltak viszont érdekes bejelentések.
Szőke Álmos, az Erste Liga elnöke a szezon eddigi részéről elmondta, hogy a 220 mérkőzésen 1221 gól született. A nézőszámban sikerült előrelépni, a Sportklub találkozóin volt a legtöbb szurkoló, ami nem meglepő, hiszen szinte minden mérkőzés telt ház, azaz 2000 néző előtt zajlott– legalábbis a hivatalos adatok szerint, míg a nem hivatalos adatok szerint több alkalommal is 3000 fölé ment ez a szám – míg a magyarországi csapatok közül Újpesten volt a legmagasabb a nézőszám.
Bejelentette azt is, hogy a mostani rájátszásban nem kérhetnek külföldi játékvezetőket a klubok, magyar bírók működnek majd közre a meccseken. Ezzel az opcióval a Csíkszeredai Sportklub szeretett volna élni.
Szabados Richárd alelnök, az Erste Bank Hungary Zrt. vállalati üzletágvezetője arról beszélt, hogy a bajnokság eddigi részében nem volt lefutott párharc, és bízik abban, ha ez folytatódni fog, nagy izgalmakat hozhat a rájátszás.
Az Erste Bank idén is több díjat oszt majd ki. Félmillió forinttal jutalmazzák a fair play-díjast, a leginkább sportemberi magatartású, csapatszellemű játékost, valamint azt a 25 év alatti hokist, aki a legtöbbet fejlődött. Ezekre a díjakra a klubok még nevezhetnek. Szabados Richárd hozzátette, hogy workshopokat tartottak a klubvezetők számára, és ezt folytatják a következő hónapokban is.
A soron következő idényben a mezőy nem változik, jegyezte meg Szabados Richárd, ám nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a MAC Újbuda csapata visszatér az Erste Ligába a szlovák Extraligából, annak ellenére, hogy a fővárosi csapat súlyos pénzeket fizetett a szlovák bajnoksághoz való csatlakozásért, és ahhoz még egyéves szerződés köti.

Kivizsgálják a brassói hírverést
A tegnapi ellenfélválasztó sajtótájékoztató után a sport365.hu stábja Szőke Álmossal, az Erste Liga elnökével beszélgetett a rájátszásról, valamint a liga jövőjéről. Emellett rákérdeztünk az elnöknél a Brassó kihágására is. Ugyanis a csapatoknak a pénteki nap folyamán délután 14 óráig kellett leadniuk a választási névsorukat. A szövetség pedig visszaküldte a párosításokat a csapatoknak, amelyet titokban kellett tartani a hivatalos bejelentésig. A Brassó azonban még aznap közzétette a párosításokat a Facebook-oldalán. Szőke Álmos, a liga elnöke elárulta a Sport365 stábjának, hogy a brassói csapat szankciókra számíthat.
– Nagyon kiszámíthatatlan az idei bajnokság. Ahogy a csapatok képviselői is elmondták, a választás nem volt egyszerű, de személy szerint én azt várom a rájátszástól, hogy a mérkőzések még ezt is tetézni fogják, és szerintem bőven lesznek még meglepetések. (…) Nyilván az Este Ligának is célja az, hogy újabbnál újabb csapatok jelenjenek meg, de szeretnénk hazánkon belül találni olyan lehetőségeket, amelyek az Erste Ligát fejleszthetik. Felmerült már annak a lehetősége, hogy esetleg a MAC jövő évben a Titánokhoz hasonló csapatot indít a bajnokságban. (…) Van szabályzatunk az ilyen jellegű kihágásokra. Meg fogjuk beszélni, és nyilván jogilag is meg fogjuk vizsgálni azt, hogy milyen lehetőségeink vannak. Meg fogjuk hallgatni a Brassót is az üggyel kapcsolatban, utána fogjuk meghozni a végső döntést. – fogalmazott a ligaelnök.

A rájátszás
Minden párharc 4 győztes mérkőzésig tart. Döntetlenek esetén a mérkőzés további harmadokkal folytatódik (köztük „rendes”, 17 perces szünettel) az első gólig, négy a négy ellen. Az elődöntős párok a középszakasz-helyezések alapján alakulnak ki – 1–4., illetve 2–3. alapon –, akkor már nem lesz választás. A lebonyolítás: hazai, hazai, vendég, vendég, hazai, vendég, hazai. Miként az az ellenfélválasztó sajtótájékoztatón is elhangzott, liga-játékvezetők működnek közre, külföldi bírók igénylésére nincs lehetőség. Az elődöntők első játéknapja március 8. lesz, a döntőé március 23. A finálé legkésőbb április 3-án érhet véget.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek