Elkészült a tavaszi versenynaptár

Ülésezett a HMLE végrehajtó bizottsága

95

Elkészült a megyében zajló labdarúgó-bajnokságok tavaszi ver­senynaptára – többek között ezt is elfogadta a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület végrehajtó bizottsága hétfő esti ülésén. Ugyanakkor elnapolták a Csík körzetiben szereplő csapatok teremlabdarúgó-tornáját, és megbüntették Csekefalva csapatát, amely megnyerte az elmúlt hétvégi Udvarhely körzetisek teremlabdarúgó-tornáját. A hétvégén Székelykeresztúron lesz teremfocitorna.

Az elmúlt hétvégi tornagyőztes Csekefalva egy játékosát jogosulatlanul használta, ezért büntette őket a HMLE Fotó: uh.ro

Jóváhagyta a megyében zajló labdarúgó-bajnokságok tavaszi versenynaptárát a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület (HMLE) végrehajtó bizottsága hétfő esti ülésén. A döntés szerint márciusban indul a tavaszi idény mind a megyei, mind pedig a körzeti labdarúgó-bajnokságokban, amennyiben a pályák állapota megfelelő lesz a játékra. Ellenkező esetben módosíthatja a fordulók időpontjait a HMLE.
A tervezet szerint a megyei bajnokság Nyugati és Keleti csoportjában is március 3-án tartják a tavaszi idény első fordulóját. A Nyugati csoportban tavaly november közepén a 13. fordulót tartották meg utolsóként, így az odavágókat teljes egészében lejátszották a csapatok. A Keleti csoportban az alapszakaszból csak két forduló van hátra, ezt követi majd a rájátszás.
– Noha március 3. a tavaszi első forduló időpontja a Keleti csoportban, ez tolódhat, hiszen a Csíki-medencében az elmúlt év tapasztalataiból kiindulva nem minden helységben alkalmasak a pályák a játékra. Így egyelőre úgy kezeljük, hogy a kezdés a pályák minőségétől függ – tájékoztatta lapunkat Papp Levente, a HMLE titkára.
Az 5. Liga Nyugati csoportjában a bajnokság a fele a tavaly késő ősszel lejárt, így a pontvadászatnak pontosan a fele, azaz tizenhárom forduló maradt az idénre. A bajnoki rajt március 24-re van kitűzve, ezt nagy valószínűséggel tartani is tudják, hiszen a csapatok mind Udvarhelyszéken vannak. A Keleti csoportban is félúton zárták az elmúlt évet november elején a csapatok, és akárcsak a Nyugati csoportban, itt is március 24-ét jelölték meg a tavaszi idény – azaz a visszavágók – kezdetére. A pontvadászatból kilenc forduló van hátra, és mivel itt is a két gyimesi csapatot leszámítva mind csíki gárdák vannak, elképzelhető, hogy tolódik a rajt időpontja.
– Akárcsak a 4. Liga Keleti, az 5. Liga Keleti csoportjában is a pályák minőségének függvénye a bajnoki folytatás időpontja – mondta Papp Levente.
A 6. Ligát is félúton hagyták abba a csapatok tavaly november közepén, a tavaszi idénykezdést pedig március 24-re tette a HMLE.
– Mivel minden csapat a Hargita nyugati részén van, így valószínű, hogy tartható ez a kezdési időpont – szögezte le a HMLE titkára.
A Románia-kupa megyei szakaszának második fordulóját november végére írták ki, de a korai havazás miatt több mérkőzést is el kellett halasszanak. Az Udvarhelyi körzetben – mint lapunkban már beszámoltunk – egy kivétellel minden találkozót lejátszottak, viszont öt csíki mérkőzés elmaradt. A HMLE titkára szerint ezeket a mérkőzéseket is márciusban kellene lejátsszák a csapatok, amennyiben az időjárás kedvező lesz.
A HMLE ugyanakkor felhívja a csapatok figyelmét, hogy törlesszék adósságukat az egyesület felé, ugyanis ennek elmulasztása esetén nem programálják az adós gárdákat a tavaszi idénykezdésre.

Terembe vonulnak
Az elmúlt héten már tartottak az Udvarhely és a Csík körzeti bajnokságokban szereplő csapatoknak egy-egy teremlabdarúgó-tornát, a hétvégére is terveztek kettőt, de végül csak egyet tudnak megtartani.
A megyei teremlabdarúgó-bajnokság Udvarhely körzetében Szé­kely­keresztúron és Korondon tartják a második tornát vasárnap. Az A csoport meccseit Székely­ke­resztúron játsszák, itt a helyi Egyesülés, a Korondi Ifjúság és az UH SE Székelyudvarhely lép pályára, míg a B csoport küzdelmeinek Korond U19-es gárdája a szervezője, ebben a kvartettben a Szentegyházi Vasas, az IPSE Székelyudvarhely és az FK Székelyudvarhely U19-es csapata játszik.
Az elmúlt heti székelyu­d­varhelyi tornát követően a HMLE fegyelmi bizottsága megbüntette az első helyen végzett csapatot. Papp Levente lapunknak azt nyilatkozta, hogy a fegyelmi bizottság 200 lejes pénzbírsággal sújtotta Csekefalva csapatát egy játékos jogosulatlan használatáért, ugyanakkor a gárda nem nevezhet a következő teremlabdarúgó tornára.
A Csík körzetiben szereplő csapatok számára szombaton Ba­lán­bányára terveztek tornát, ám erre csak öt csapat jelentkezett, így anyagi okokra hivatkozva a HMLE lemondta a turnét.
– Abban az esetben, ha legalább hat csapat biztosra jelzi a részvételét február 15-ig, úgy február 23-án megtartjuk a tornát – közölte Papp Levente.
A HMLE titkára ugyanakkor felhívta a csapatok figyelmét, hogy Gyergyószárhegyen február 10-én lesz egy teremlabdarúgó-torna, amelyre még várják a jelentkezőket.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek