Elkészült a sátortetős pálya

Műszaki átadás

205

Pénteken tartották a gyergyó­szentmiklósi sátortetős műjégpálya műszaki átadását. A jégkészítés egyelőre leáll, s majd a jégkorongszezon kezdetekor indul újra.

Elkészült a sátortetős jégpálya, kipróbálták a berendezéseket Fotó: Nagy Levente

Elkészült a Székelyföldi Jégkorong Akadémia által építtetett sátortetős műjégpálya Gyergyószentmiklóson. Nagy Zoltán polgármester elmondta, a műszaki átadás megtörtént, hamarosan a város adminisztrálásába kerül a létesítmény.
– Fontos számunkra ez a pálya, ugyanis arra készülünk, hogy a nagy műjégpályánkat felújítsuk, s nem szeretnénk, hogy a munkálatok ideje alatt a jégkorongélet szüneteljen – fogalmazott a városvezető.
Hozzátette, az önkormányzat megállapodást kötött a jégkorong-akadémiával, e szerint a város működteti majd a pályát, viszont fontos tudni, hogy a helyi tanács határozata értelmében helyi költségvetésből egyszerre csak egy jégpálya fog üzemelni. A polgármester megjegyezte, a későbbiekben szeretnének további anyagi forrásokat bevonni, hogy mindkét jégpálya párhuzamosan működhessen.
– Két éve, amikor a Székelyföldi Jégkorong Akadémia elindította fejlesztési projektjeit, tudtuk, hogy a Gyergyói-medencének szüksége lesz egy ilyen jégpályára, reméljük, hogy az összes Gyergyó vidéki gyerek megtanulhat majd korcsolyázni – mondta Nagy Attila, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia ügyvezetője.
Hozzátette, jelenleg körülbelül 140 gyerek jégkorongozik, szeretnék, ha ez a létszám kétszáz fölé emelkedne. Elmondta azt is, a 60 x 30-as sátortetős jégpálya a Nemzetközi Jégkorong Szövetség szabályzatának megfelelő, a Román Jégkorong Szövetség engedélyezése alapján U18-as korosztályig lehet hivatalos mérkőzéseket szervezni itt. Három felszerelt öltöző van a jégpályán, egy elsősegélynyújtásra alkalmas szoba s új elektromos jéggyalu is érkezett Gyergyószentmiklósra.
A jégkészítő berendezést egyelőre leállítják, majd a jégkorongszezon kezdetekor indítják el ismét.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.