2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Elkészült a régóta tervezett beruházás

 

 

Néhány utolsó simításra van szükség még, valamint a külföldről érkező játszótérelemek megérkezésére várnak az uniós finanszírozásból elkészült gyer­gyószentmiklósi szabadidőpark átadásához. A több mint egyhektáros területen fekvő létesítmény a játék, a sportolás, és a természetközeli kikapcsolódás helyszíne lesz a városlakók számára.

Elkészült a több éve tervezett szabadidőpark Gyergyó­szent­miklóson, az Építők utcában, a mellékgazdasághoz közeli területen, a Caritas vidékfejlesztési részlegének szomszédságában.

A székelykapun belépve, a sétányok mentén a változatos növényvilág szépségeit lehet megcsodálni: 3200 évelő és 4000 gumós virágot, több mint négyszáz cserjét és kétszáz fát ültettek el. A növények vízellátásához öntözőrendszert építettek ki, amelyhez egy fúrt kút is tartozik: ez látja el a parkot a megfelelő mennyiségű és minőségű vízzel. A parkban sportpálya, játszóterek, fitneszpark biztosítja a szórakozási lehetőségeket, a sétányok mentén padokat és szemeteseket is elhelyeztek. A gyerekeknek kialakított sportpálya mellett nyári kert is van, ahová az eső elől be lehet húzódni; a park területén ingyenes wifihálózat is használható.

Az éjszakai világítás és a kamerarendszer a biztonságról gondoskodik; a biciklitartók, az ivókút és az illemhelyek a park felszereltségét gazdagítják.

– A park felszereltségét és kiépítését illetően nagyrészt megvagyunk: a növényeket betelepítettük, a felületek kiépítése megtörtént, bizonyos játszótéri elemeket várunk Olaszországból és Spanyolországból. Ezek a járványhelyzet miatt még nem érkeztek meg, de remélhetőleg két héten belül már itt lesznek – számolt be helyszíni sajtótájékoztatón Nagy Zoltán polgármester.

A szabadidőpark karbantartásához a fúrt kút és a kiépített öntözőrendszer mellett egy fű­nyírógépet is vásároltak; az önkormányzat tervei szerint egy kertészeti szakcég fogja végezni a karbantartási munkálatokat a következő években.

A 2,6 millió lejes, Regionális Operatív Program keretében nyert pályázati alapból létrehozott szabadidőpark néhány utómunkálatot leszámítva nyitásra készen áll, azonban – mivel játszótéri elemeket is magában foglal – egyelőre várni kell újabb lazító intézkedésekre ahhoz, hogy birtokba vehessék a gyergyószentmiklósiak.


Kapcsolódó cikkek:

14,353RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb