Elkészült a dokumentáció egy része

64

A csíkszeredai vasútállomás felújításához szükséges megvalósíthatósági tanulmányok és a kivitelezési tervek elkészítésére már 2014-ben szerződést kötött a Román Állami Vasúttársaság, azonban a munkálatok a társaságot is érintő megszorító intézkedések miatt még nem kezdődtek el.

A tavaly év végén megkötött szerződés magában foglalja a műszaki szakértői jelentés, az energetikai audit, a beavatkozási munkák jóváhagyására vonatkozó dokumentáció, az építkezési engedély megszerzéséhez szükséges dokumentáció, a műszaki terv, a kivitelezési részletek, az építőtelep-megszervezési terv, és a 2006/300-as kormányhatározatnak megfelelő biztonsági és egészségvédelmi terv elkészítését – tájékoztatott a csíkszeredai vasútállomás felújítására vonatkozóan a Román Vasúttársaság (CFR) szóvivője.
Oana Brânzan megkeresésünkre írásban közölte a felsoroltakból eddig a műszaki szakértői jelentés, az energetikai audit és a beavatkozási munkálatok jóváhagyására vonatkozó dokumentáció készült el. A szakértői vélemények tükrében az épület általános megerősítésére, helyenként javítási munkálatokra, az alagsorban a kanalizálás, valamint a tető és a csatornázás felújítására lenne szükség. Arról, hogy az eddigi terveknek megfelelően a peronokat is felújítanák, és az első vágány peronját jelentősen megemelnék, nem írt a szóvivő.
Megjegyezte, a Román Állami Vasúttársaságot érintő megszorító intézkedések miatt eddig nem volt lehetőségük a szükséges források kiutalására, de remélik, hogy ezen munkálatokat el tudják végezni a CFR brassói regionális központjának saját forrásaiból.

Háromszéki Eszter

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.