2020, december 1, kedd.
custom_html_banner1

Hirdetés

Elkészült a bajnokság menetrendje

Eldőlt a pontos menetrend a jégkorong Erste Ligában, és kiderült, hogy a Gyergyói Hoki Klub idegenben kezdi meg a küzdelmeket, míg a Csíkszeredai Sportklub hazai környezetben. A második fordulóban rögtön Csíkszereda – Brassó mérkőzés lesz.

Készülnek az Erste Liga küzdelmeire a megyei jégkorongcsapatok

Nyilvánosságra hozta az Erste Ligát vezérlő Magyar Jégkorong Szövetség a sorozat pontos menetrendjét. Az Erste Liga 10 csapatos lesz az idén, az alapszakasz 4 teljes körből áll, minden gárda 36 mérkőzést játszik, és a szeptember 13-i start után valamivel több mint 4 hónapig tart, minthogy január 17-én lesz vége. Ezt követően az első öt a felsőházban folytatja, a hatodik-tizedik helyezettek az alsóházban küzdenek a még kiadó három negyeddöntős pozícióért. Az egyenes kieséses szakasz a tervek szerint február 22-én kezdődik, minden párharc szokás szerint négy nyert mérkőzésig tart. Amennyiben a döntő hétmeccses lenne, az utolsó találkozóját április 3-án rendeznék.
Az alapszakasz első játéknapján 8 csapat lép jégre, az FTC-Telekom a Gyergyót, az UTE a Hokiklub Budapestet fogadja, a Schiller-Vasas HC Brassóban kezd, valamint sor kerül egy Fe­jér megyei rangadóra, a Titánok lesznek a pályaválasztók, az Acélbikák a vendégek. Alapvetően a 2019/2020-as idényben is hétfőnként lesznek a tévés meccsek.
A Csíkszeredai Sportklub nyitásként szeptember 14-én a Vasast fogadja, míg másnap jön az első erdélyi rangadó, amelyen a kék-fehérek a Brassói Coronát fogadják majd.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb