Elkeltek a Városháza virágai

76

Egyre virágosabb lesz Székely­ud­varhely. Tizenkét és fél ezer virágtövet bocsátott ingyen a lakók és közintézmények rendelkezésére a polgármesteri hivatal, négy nap alatt el is vitték min­det. Az eredmény máris szemmel látható, egyre több ablakba, tömbház előtti kiskertbe került színes virág.

Virágos könyvtár. Egyre több közintézmény vesz részt a programban
Virágos könyvtár. Egyre több közintézmény vesz részt a programban

Hazavitték a muskátlikat és különféle egynyári virágokat (begóniákat, petúniákat, záporvirágokat stb.) a harmadik Virágos Székelyudvarhely program résztvevői. A 12 500 virágtő az eddigi éveket felülmúlva, mindössze négy nap alatt kelt el, a múlt héten, a Városháza udvarán zajlott a „virágpiac”. A kezdeményezés népszerű, növekszik iránta az érdeklődés, és ez a városképen is látszik, hiszen egyre több a virágos közösségi tér, az ízlésesen virágba borított közintézmény. Például míg tavaly 5 intézmény vett részt a város arculatát szépítő programban, addig idén 23 jelentkezett. Továbbá a tavalyi tízhez képest idén 22, lakótelepeken található közösségi tér zöldövezetét teszik szebbé a lakók. A szervezetek száma is 9-ről 15-re növekedett, és egyéni jelentkezők is egyre többen kapcsolódnak be a programba.
A virágok kiosztásával nem ért véget a program, most következik a verseny. A július 25. és augusztus 7. közötti időszakban a szervezők várják a versenybe benevezett erkélyekről, utcafrontra néző ablakokról, terekről, kertekről készült fényképeket a viragosudvarhely@gmail.com e-mail címre. Az eredményhirdetés és a legszebbeknek járó díjak kiosztása a Szent István-napi ünnepségen történik majd meg: 1000, 500 és 300 lejes virágokra, valamint cserjékre és fákra beváltható vásárlási utalványban részesül kategóriánként az első három helyezett.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.