„Éljük meg s adjuk tovább” – Identitás-tábor

50

A Gyimesvölgyi Vendéglátók Turisztikai Egyesülete már hét éve működik. Hagyományos, évente megszervezett programjai mellett újabb és újabb tevékenységeket von be programajánlatába.
2015-ben, a Magyar nemzetiségű csoportok kulturális rendezvénye című, Bethlen Gábor Alap által finanszírozott program keretében sikerült elindítani egy olyan rendezvénysorozatot, amely során magyar népcsoportok találkoztak, bemutatták saját kultúrájukat – népviselet, néptánc, gasztronómia – és azonos, illetve sajátos elemeket kerestek egymás kultúrájában. A program folytatásaként a hagyományőrző csoportok 2016-ban is találkoztak. Ekkor egymás szokásainak, hagyományos ünnepeinek megismerése volt a cél.


2018-ban az ifjúság bevonására fókuszáltunk egy olyan ifjúsági tábor szervezésével, amelyben a több országban élő magyar népcsopor­tok fiatal táncegyüttesei találkoztak, és népcsoportonként bemutatták a fiatalság által továbbvitt zenét, táncot. A tábor ideje alatt a gyerekek megismerték egymás hétköznapi szokásait, ami segítette a fiatalok egységes azonosságtudatának elmélyítését, ugyanakkor a fiatalok magyar identitástudatát szélesebb látókörbe illesztette.
A program a Magyar Kormány támogatásával, a Bethlen Gábor Alapból valósult meg.
A Gyimesvölgyi Vendéglátók Turisztikai Egyesülete

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek