Eljárást indított a CNA a Iohannis-nyilatkozat sajtóvisszhangjáról

631
Érkezett feljelentés az Országos Audiovizuális Tanácshoz, azonban hivatalból is eljárást kezdeményezett Borsos Orsolya, a testület magyar tagja Klaus Iohannisnak a székelyföldi autonómiatörvénnyel kapcsolatos nyilatkozatának sajtóvisszhangjáról.

Borsos a Kolozsvári Rádiónak elmondta: a CNA a politikusok nyilatkozatának tartalmát nem vizsgálhatja, azonban az ezt feldolgozó tévés és rádiós műsorokat igen. A Tanács belső működési szabályzata értelmében egy 2-3 hetes monitorizálási időszak következik, amely során végignézik az összes érintett műsort, az elhangzottakat átírják szöveges formába, majd megvizsgálják, hogy a meghívottak vagy a moderátorok részéről volt-e gyűlöletbeszéd vagy uszítás, objektív volt-e a tájékoztatás, vagyis bemutatták mindkét fél álláspontját, megszólaltatták a magyar felet is az államfő nyilatkozatával kapcsolatosan. A CNA nem róhat ki a politikusok számára büntetést, de számon kéri a műsorszolgáltatókon a törvény betartását – írja honlapján a Kolozsvári Rádió

Klaus Iohannis szerdán kijelentette: a parlamentben a Szociáldemokrata Párt „azért harcol, hogy Erdélyt odaadja a magyaroknak”. A PSD elnökét magyarul köszöntve gúnyosan feltette a kérdést: vajon mit ígért Orbán Viktor magyar miniszterelnök cserébe a megegyezésért?

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.