kedd, december 1, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Elismerés, ami továbbvisz

Pályakezdő kategóriában az év plasztikai sebésze díjjal tüntette ki egy bukaresti szakmai szervezet a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház munkatársát, dr. Jankó Botondot.
November 20-án tartották Bukarestben a második Zetta gálát, amelyen a Zetta Egyesület díjazta a plasztikai sebészet és a tudományos munka terén kiemelkedő tevékenységet elérő rezidenseket, szakorvosokat, professzorokat. A díjátadó gálát egy jótékonysági rendezvény keretében tartották, az egyesülettel azonos nevű magánklinika az összegyűlt adományokból rászorulók számára végez ingyenes plasztikai sebészeti és rekonstrukciós műtéteket. Az egyesület honlapján közzétett információk szerint önkéntes orvosok segítségével idén 125 ilyen ingyenes műtétet hajtottak végre, ezt a tevékenységüket pedig a jövőben tovább szeretnék bővíteni.
– A díj átvétele felemlő és izgalmas volt – fogalmazott dr. Jankó Botond. Kifejtette, különleges helyzetben van, hisz fiatal kollégái közül kevesen dolgoznak az állami szektorban, a pályázat során pedig, amelynek alapján odaítélték az elismerést, a megoldott esetek számát, komplexitását, illetve a szakmai rendezvényeken való részvételt is figyelembe vették.
– Egy ilyen díj lendületet ad, motivációt és megerősítést, hogy jó az, amit csinálsz. Az elismerés továbbvisz, segít töltekezni” – értékelte a fiatal csíkszeredai sebész.

R. Kiss Edit

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb