Elindultak a sakkórák

189

Öt ország nem kevesebb mint 54 sakkozója indította el idén a Caissa Sakk Klub által szervezett Bancpost nyíltversenyt. A versenyen a klasszikus főcsoport viadalai mellett a 12 éven aluli gyerekek is versengenek.

Ilyés Imre – Király Ferenc parti: döntetlen

Acsíkszeredai Caissa Sakk Klub (www.caissa.ro) augusztus 16–25. között 21. alkalommal rendezi Csíkszereda Nemzetközi Sakkfesztiválját. A Bancpost nyíltverseny és az 5. alkalommal kiírt Balogh János Emlékverseny fordulói az idén is a Nagy Imre Általános Iskola sportcsarnokában zajlanak, melyen Németország, Ausztria, Görögország, Magyarország és Románia képviselői ültek asztalhoz. A legnépesebb küldöttséget ezúttal is a marosvásárhelyi Sportiskola ifjai alkotják.
Pénteken 15 órakor Radu-Cătălin Chirilă bukaresti nemzetközi versenyvezető elindította a sakkórákat és elkezdődött a sakkminősítések és Élő-pont szerzését biztosító klasszikus játékidejű 7 fordulós Bancpost főverseny és a 12 éven alatti gyerekek számára kiírt Balogh János Emlékverseny. A gyerekeknek feladványfejtő verseny (augusztus 22.) is lesz, melyet 90 perc alatt kell megoldani. Az idei rapid (15-15 perces és lépésenként 10 mp bónuszidő) és villám (5-5 perces, lépésenként 5 mp) versenyek a klasszikus tornák után (augusztus 24–25.) zajlanak, és érdekességük, hogy ezúttal bárki részt vehet. A fordulókra a nézőközönség belépése ingyenes, eredmények és fotók a Caissa SK honlapján láthatók Biró Zoltán és Biró Gyöngyvér szerkesztésében.
Az idei torna főtámogatói: Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata és Hargita Megye Tanácsa. Támogatók: Bancpost Rt., Hargita Megye Sport- és Ifjúsági Igazgatósága, Csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola, Csíkszentkirályi Hargita Gyöngye Rt., Király Ferenc (Ausztria).
Két forduló után a főcsoportban a korábbi kiírások ötszörös győztese, Barátosi Dániel nemzetközi mester vezet 2 ponttal a német Simona Gheng, az U16-os magyar bajnok Gömböcz Zsófia, Matei-Ștefan Vîlcu és a német Dominik Gheng társaságában. A gyerekeknél a marosvásárhelyi Bogdan-Dan Mărginean (ISK), Sascha-Matei Crăciun (Otopeni), a gyergyóalfalvi Kiss Hanna (ISK), Mihai-Roland Molnar (ISK), Marc-Alexandru Finta (Otopeni) és Tătar Mihai (ISK) áll az élen 2-2 ponttal.

Biró Sándor

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek