Elhunyt Benedek Tibor

Gyászol a magyar és a nemzetközi sportélet

111

Mindössze 47 esztendős korában elhunyt a háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok Benedek Tibor vízilabdázó, aki szövetségi kapitányként is világbajnoki aranyig vezette a magyar válogatottat.

Kárpáti György után újabb legenda távozott az élők sorából. A mindössze 47 esztendős Benedek Tibor – háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya – csütörtök hajnalban hosszas betegség után – hasnyálmirigyrákban szenvedett – visszaadta lelkét a teremtőnek.
Benedek Tibor játékosként klub- és válogatott szinten is minden lehetséges nagy trófeát begyűjtött; a nemzeti csapattal a három ötkarikás győzelme mellett világ- és Európa-bajnoki címet, világkupa- és világliga-sikereket ünnepelhetett. Tagja a sportági Hírességek Csarnokának, és egyike a vízilabdázás tíz háromszoros olimpiai bajnokának. Vezetőedzőként a magyar válogatottal világbajnoki aranyat és Európa-bajnoki ezüstöt sikerült begyűjteni, ám az olimpiai érem már nem jött össze. A válogatott után az UVSE csapatát irányította, majd idén májusban teljes mértékben visszavonult a vízilabdától.
Családja, csapattársai, az egész vízilabda-társadalom és a szurkolók számára pótolhatatlan és felfoghatatlan űrt hagyott maga után – írta honlapján a Magyar Vízilabda Szövetség.

HN-összellítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.