Elhatárolódnak Varga Nagytól

51

Közleményben határolódik el Varga Nagy László, a Nagy-­Kü­küllő Mezőgazdasági Szövetkezet korábbi elnökének sajtónyilatkozatától a szövet­kezet vezetőtanácsa és a szé­kely­keresztúri tejfeldolgozó üze­met két éve irányító válságmenedzsment.

Magánvéleménynek tekintik és elhatárolódnak a Nagy-Küküllő Mezőgazdaság Szövetkezet vezetőtanácsa és a székelykeresztúri tejüzem irányítói Varga Nagy László, a szövetkezet korábbi elnökének múlt heti, az Udvarhelyi Híradóban megjelent sajtónyilatkozatától. Bálint Sándor, a szövetkezet elnökének, illetve Ambrus Tibor és Tankó László, a tejfeldolgozó interim menedzsereinek nevében megfogalmazott közleményt tegnap juttatta el lapunkhoz a székelykeresztúri tejszövetkezet. A kommünikében leszögezik: Varga Nagy László a 2015. október 26-i cikkben megfogalmazott véleménye „nem tükrözte sem a vezetőtanács és a tejgyár operatív vezetésének álláspontját, sem a tejgyár jelenének és jövőjének helyzetét”. Nyilatkozatát épp ezért magánvéleménynek tekintik.
Varga Nagy László, a szövetkezet tizenhárom fős vezetőtestületének jelenleg is aktív tagja a lapnak nyilatkozva hibás döntések meghozatalával vádolta a szövetkezet és tejgyár vezetőit, de kritikával illette az április és szeptember közötti időszakra alkalmazott, visszamenőleges 20 banis tejárlevonási intézkedést is. A szövetkezet és üzem döntéshozóinak látszólag az sem esett jól, hogy Varga Nagy a tejüzem megmaradásának jelen körülmények között mindössze 50 százalékos esélyt adott.
„Ma a tejgyár működése a meglévő nehéz piaci helyzetet is figyelembe véve stabil, a korrekcióra a termékek piaci ára és a tej beszerzési ára közötti eltérés miatt volt szükség, ami természetesen a tulajdonos gazdáknak pillanatnyi nehézséget okoz. Bízunk abban, hogy a megkezdett fejlesztések eredményét a tulajdonos gazdák és a vásárlóink is hamarosan élvezni fogják, valamint a tejpénzkifizetés karácsonyig teljesen egyenesbe kerül. Vállaljuk a felelősséget a döntésért, és közösen megtanultuk, hogy sokkal óvatosabbak kell legyünk a tejár megállapításánál, főleg a jelenlegi piaci körülmények között. Ez alkalommal megköszönjük a gazdák megértését, tudva azt, hogy mindenkit kellemetlenül érintett, de azzal, hogy elfogadták, igazolják ragaszkodásukat a Szövetkezet iránt” – fogalmaznak közleményükben a Nagy-Küküllő Mezőgazdasági Szövetkezet és a tejüzem interim vezetői.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.