Elhalasztották a mérkőzéseket

57

Elhalasztotta a Román Jégkorong Szövetség a Steaua–Progym mára és holnapra kiírt jégkorong bajnoki mérkőzéseket, miután a gyergyószentmiklósi klubvezetés kijelentette: nem mennek el Galacra játszani. A mérkőzések halasztásáról tegnap este értesítették a csapatokat. Egyébként nemcsak a Progym, hanem a Brassói Corona elleni találkozóik helyszíneinek módosítását is kérelmezte kedden a Bukaresti Steaua, ám ezt is szabályellenesen. Információink szerint hétfőn és kedden Csíkkarcfalván játsszák le a fővárosiak a Corona elleni mérkőzéseiket.

A szurkolók biztonsága miatt kérte a helyszínváltoztatást a Steaua Fotó: Lukács Zsolt
A szurkolók biztonsága miatt kérte a helyszínváltoztatást a Steaua Fotó: Lukács Zsolt

Csatát nyert a Gyergyószentmiklósi Progym a Román Jégkorong Szövetséggel (RJSZ) és a Bukaresti Steauával szemben. Mint tegnapi lapszámunkban beszámoltunk, kedden értesítette a RJSZ versenybizottsága a Progym SK vezetőségét, hogy a Steaua mai és holnapi hazai bajnoki mérkőzéseit nem Csíkkarcfalván, hanem Galacon szeretné rendezni. A helyszínmódosítást viszont a szakszövetség által jóváhagyott versenykiírás szerint legalább tíz nappal a találkozó előtt – a két csapat egyeztetését és beleegyezését követően – hagyhatja jóvá a versenybizottság.
Mint tegnap megtudtuk, nem csupán a hétvégi, hanem a jövő hét eleji két jégkorong bajnoki mérkőzésük helyszínének megváltoztatását is kezdeményezte a Steaua, kérésüket a hazai szakszövetség úgy fogadta el, hogy a két ellenféllel nem egyeztettek a „bakák”. Teodor Sava, a Brassói Corona jégkorongszakosztályának vezetője szerint visszaélést követett el a Román Jégkorong Szövetség (RJSZ), és nem tartja kizártnak, hogy jogorvoslásért a bírósághoz fordulnak. A Progym vezetősége is közölte a szövetséggel, hogy a kialakult helyzetről tájékoztatni fogja a sportminisztériumot és a Nemzetközi Jégkorong Szövetséget is, sőt ha a konfliktus nem oldódik meg a hatályos törvényeknek és szabályoknak megfelelően, a gyergyószentmiklósi klub bírósághoz fordul jogorvoslatért, amiatt, hogy a RJSZ nem tartja be saját szabályzatát.

Eredményes harc
– A Gyergyószentmiklósi Progym nem utazik el Galacra a Steauával játszani! – jelentette ki tegnap is Sándor-Székely Ottó. A Progym menedzsere kijelentette, fenntartja, hogy a fővárosiak alaptalanul és szabályellenesen kérték a szövetségtől a mérkőzés helyszínének megváltoztatását. – Azzal, hogy nem utazunk el Galacra, még annak a kockázatát is felvállaljuk, hogy a szövetség kizárja a Progymot a román bajnokságból. Itt az ideje annak, hogy alapjaiban megrengessük a hazai jégkorongot. Mi ezúttal biztosan nem hajtunk fejet sem a szövetségnek, sem pedig a Steaua kérésének – nyilatkozta még tegnap délután lapunknak Sándor-Székely Ottó.
Tegnap este a RJSZ végrehajtó bizottságának sürgősségi ülésén arról született döntés, hogy elhalasztják a Steaua–Progym találkozókat, immár másodjára is. A 12. forduló mérkőzéseit eredetileg január 3-ra és 4-re írta ki a szövetség, ám a csapatok kérésére tavaly decemberben halasztották el először a meccseket, az új időpont a hétvégére esett volna. A találkozó új időpontját a hétfői Szövetségi Büró ülésen szögezi le a RJSZ döntéshozó testülete.

Féltik a bőrüket
A Steaua–Corona hétfőre, a bukarestiek kérése alapján galaci helyszínre kiírt találkozókról Teodor Sava lapunknak azt nyilatkozta, a Steaua a helyszínmódosító kérést azzal indokolta, hogy a csíkkarcfalvi műjégpályán nem tudnák biztosítani a nézők és a mérkőzésen részt vevő sportolók, hivatalos személyek biztonságát. – Azt hiszik, hogy a hunok lerohanják majd őket, a székelyek meg románokat vacsoráznak a Progym és a Corona elleni meccsek után – mondta lapunknak gúnyosan a brassói klubvezető. Sava szerint nem az első eset, hogy szabályellenes döntéseket hoz a szakszövetség.

Tét nélküli mérkőzések
Három csapat számára ér véget a hétvégén a román bajnoki alapszakasz úgy, hogy nem lesz tétje az elhalasztott 12. forduló mérkőzéseinek. Az alapszakaszt nyerő Csíkszeredai Sportklub a Galaci Dunărea vendégeként lép jégre, a Duna partiak biztosan a második helyen zárják a sorozatot, akár nyernek, akár veszítenek. A Sportul Studenţesc is biztosan utolsóként zárja az alapszakaszt.

A hétvégi műsor
Ma: Galaci Dunărea – Csíkszeredai Sportklub (17.30).
Holnap: Dunărea – Sportklub (17.30); Bukaresti Sportul Studenţesc – Brassói Corona (17.30).
Vasárnap: Sportul Studenţesc – Corona (11.30).

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek