2021, január 19, kedd.
custom_html_banner1

Elhalasztott mérkőzések

Sikerült megegyeznie a Csíkszeredai Sportklub, illetve a Gyergyószentmiklósi Progym vezetőségének, hogy a pénteki, illetve szombati egymás elleni találkozókat elnapolják. Az egyiket már vasárnap, míg a másikat januárban játsszák a felek. Közben kedd este horrorisztikus sérülést szenvedett az Újpest – Fehérvár meccsen a kanadai Devon Krogh. Kétórás műtéten esett át.

A MOL Liga-mérkőzésekre koncentrálhatnak a csíki fiúk pénteken és szombaton
A MOL Liga-mérkőzésekre koncentrálhatnak a csíki fiúk pénteken és szombaton

Sikerült a hétvégi Gyergyó­szentmiklósi Progym – HSC Csíkszereda román bajnoki páros mérkőzést elnapolni. A jégkorongcsapatok vezetősége egyezségre jutott. A páros mérkőzés első felvonását viszont vasárnap délután 17.30-tól már lejátszották, míg a másodikra január 26-án kerül sor. A két meccs elnapolása azért volt fontos, mert a csíki csapat pénteken és szombaton a MOL Ligában fogadja a Ferencvárost és az Újpestet. A román bajnoki kiírás szerint ugyanezen a napokon a Sportklub a Progymmal kellett volna megmérkőzzön. A jövő hétvégi meccsekről viszont még nem esett szó. Amint a tegnapi lapszámunkban írtuk, több okból is nehéz lejátszani. Egyrészt a kék-fehérek harmadik magyarországi túrnéjukon lesznek, míg a Vákár Lajos Műjégpályán a tervek szerint október 23–25. között nemzetközi rövidpályás gyorskorcsolyaverseny lesz. De az is megtörténhet, hogy a csíki csapat a keretét felpótolja ifikkel, illetve amatőrökkel és a csapatot arra a hétvégére kétfelé osztja.

Súlyos sérülés Újpesten
Kedd este az Újpesti TE – Fehérvár AV19 MOL ligás mérkőzésen a vendégek kanadai játékosa a hosszabbítás 65. percében – 2–2-es állásnál – horrorisztikus sérülést szenvedett írja a jegkorongblog.hu. Helyszíni beszámolók szerint a játékosok egymásra esése után a korcsolya elvágta Krogh torkát, a verőér környékén. Nyomókötéssel próbáltak enyhíteni a problémán és úrrá lenni a helyzeten. Sikerült megállítani a vérzést, azonnal rohammentővel vitték kórházba a játékost. Az események tükrében a játékvezetők nem tehettek mást, lefújták a hosszabbítás 5. percében 2–2-es döntetlenre álló mérkőzést.
A játékos közel kétórás érsebészeti műtéten esett át a Honvéd Kórházban. Az éjjeli beavatkozás során egy vérrögöt is el kellett távolítani a légiós nyaki vénájából. A klub közleménye szerint nem a főartéria sérült, ezért a légiós nem volt életveszélyben.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,319RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb