Elfogadtak két újabb előtanulmányt

EU-s megyeszékhely-fejlesztés

88

Csíkszereda Városi Tanácsa elfogadta tegnap a megyeszékhely mobilitási terve alapján megpályázandó 23, sűrített gázzal működő autóbusz vásárlásának módosított célszerűségi tanulmányát, valamint a közlekedésmenedzsment megvalósíthatósági tanulmányát.

Szavaz a testület. Átalakuló közlekedés Fotó: Kovács Hont Imre

Mint arról már több alkalommal beszámoltunk, közel 18 millió eurós támogatásból a következő néhány éven belül gyökeresen megváltozik Csíkszereda forgalma. A pályázási határidő még ebben a hónapban lejár, a város önkormányzati testület ezért rendkívüli ülésen döntött fontos részletkérdésekről.
Szavaztak a tömegközlekedés közvetlen megbízásának jóváhagyásáról, a forgalmi tanulmány módosításáról, a Penny Marketet működtető cég tulajdonában álló közel 50 négyzetméter kisajátításáról, költségvetés-módosításról, valamint a város jegyzője béralap-szorzójának emeléséről.
A 23 autóbusz vásárlása közel 32 millió lejes tétel, de valamennyi busz átlagos évi 60 ezer megtett kilométere során 16 ezer lejjel kevesebb üzemanyag-költséget emészt fel. A Csíki Trans városi tömegközlekedést lebonyolító cég járműparkja egyébként is megérett a frissítésre: a kilenc autóbusz közül hatnak az életkora már meghaladta a 19 évet. A közlekedésmenedzsment becsült értékét 12,05 millió lejben állapították meg, a testület ezt is jóváhagyta.
A bő 7 millió lej értékűre saccolt, a Szeredai-fürdő térségét részben felújító tételhez elfogadták a város zöldövezet-nyilvántartóját is.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek