Elfogadták a mobilitási tervet

Rendkívüli tanácsülés

179

Elfogadta Gyergyószentmiklós mobilitási tervét a helyi tanács. Céljuk az, hogy a városi közlekedést átalakítsák, az infrastruktúrát fejlesszék. A tegnapi rendkívüli ülésen a beruházási lista módosításáról is döntöttek, ugyanis több új gyógyászati eszközt vásárol a városi kórház.

Rendkívüli tanácsülés. Város- és kórházfejlesztés Fotó: Nagy Levente

Háromdimenziós ultrahang-készüléket, illetve az urológiára új diagnosztikai eszközt is beszerezhet kormánytámogatásnak köszönhetően a Gyergyószentmiklósi Városi Kórház. 220 ezer lejt kap az intézmény erre a célra. A beruházást a helyi tanácstestületnek is el kellett fogadnia, erre a tegnapi rendkívüli ülésen került sor.
Szintén a kórház fejlesztése érdekében a járóbeteg-rendelők bővítésére vonatkozó tervekhez a meglévő 99 ezer lej mellé még további 24 ezer lejt hagyott jóvá a testület.
A rendkívüli ülésen elfogadták a 2018-tól 2030-ig terjedő időszakra vonatkozóan Gyergyószentmiklós mobilitási tervét, amelynek célja a kevésbé autósközpontú, sokkal inkább gyalogosbarát város. A terv értelmében több forgalmas útszakasz teljes felújítására kerülhet sor, és nagyobb hangsúlyt kap a tömegközlekedés, valamint a biciklis közlekedést is fejlesztenék azáltal, hogy biciklisávok, bicikliutak épülnek. Elsőként elkészítik az infrastruktúra újratervezésének dokumentációját, járda-, zöldövezet, kerékpár- és buszsávok kialakításával, utcák egyirányúsírásával, automatizált jelzőrendszerek létrehozásával. A fejlesztési terv megvalósításához első fázisban 23 millió lejre van szükség. Az önkormányzat pályázat útján szeretne támogatást nyerni erre.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.