vasárnap, november 29, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Elfogadták a költségvetést

Rendkívüli ülésen fogadta el tegnap Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzati Tes­tü­lete a város idei költségvetését. Ráduly Róbert Kálmán polgármester arra kérte munkatársait, közös ügyként tekintsenek a beruházási listán szereplő teendőikre.

Szavaznak a városi tanácsosok. A költségvetés felét beruházásokra szánják Fotó: László F. Csaba

Tizenkilenc határozattervezet szerepelt a csíkszeredai önkormányzat rend­kívüli ülésének napirendjén, a legfontosabb téma a megyeszékhely költségvetésének megvitatása volt, miután Füleki Zoltán alpolgármester a tervezet módosítását kérte.
– A Goscom Rt. e heti közgyűlését követően világossá vált, hogy a Temesvári sugárút 33. és 37. szám alatti tömbházak önkormányzati lakásaiban falikazánt kell felszereltetnünk, mivel a városnak ebben a részében a közüzemeknek már nincs szerződése a lakókkal. Szintén a már említett ok miatt saját hőközponttal kell megoldani a városi piaccsarnok fűtését is, ennek a költsége hozzávetőlegesen 500 ezer lej – mondta az ülés elején Füleki Zoltán alpolgármester.
Ráduly Róbert Kálmán polgármester felszólalásában elmondta, hogy bár jelentősen megnövelte az önkormányzat működési költségét, a hivatal februártól mindkét kulturális alintézményben biztosítja az 50 százalékos béremelést a színészek, táncosok, zenészek és előadóművészek számára.
– A mostani kormányzat komolyan veszi az általános bérrendszer átalakítását, bár még csak szóbeszéd, de a közalkalmazottak számára is újabb béremelést tervez. Ennek mi örülünk, ugyanakkor a megemelt fizetésekhez mért felelősséget és munkaképességet várunk el alkalmazottjainktól – hangsúlyozta Ráduly.
A költségvetést végül három tartózkodás mellett elfogadta a testület.
Az ülést követően Ráduly Róbert Kálmán részletesen bemutatta a sajtó képviselőinek a város költségvetését.
– Idén a folyó bevételünk az előző évekből megmaradt többlettel együtt összesen 116 millió 457 ezer lej, beruházásra több mint 58 millió lejt költünk, a kiadásaink összege pedig 169 millió 242 ezer lej. A kiadásaink között 56,9 millió lejt a hivatal munkatársainak (7,1 millió lej), a tanügyben dolgozó (43,9 millió lej), a művelődés (1,3 millió lej), a szociális hálózat (3,5 millió lej) és a közszolgáltatás, lakás (1,1 millió lej) területén alkalmazott személyek fizetésére fizetünk ki – részletezte.
A városi önkormányzathoz tartozó alintézmények költségvetését is ismertette a polgármester: a Csíki Játékszín 3,8 millió lejjel, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes 2 millió lejből, a Csíki Székely Múzeum 2,3 millió lejből, a Csíkszereda Kiadóhivatal 300 ezer lejből, a VSK 3,6 millió lejből, míg a Sportiskola 300 ezer lejből gazdálkodik idén.

Pál Bíborka

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb