Elfeledett múlt

926

Nem sok olyan légiós jégkorongozó fordult meg Csíkszeredában az elmúlt évek során, aki játéka mellett viselkedésével, emberi magatartásával kivívta volna a maximális tiszteletet nemcsak a csapattársai, hanem a szurkolók szemében is. Az első ilyen sportoló egyébként Filip (a professzor) volt. Eredményesség szempontjából közelítette ezen magasságokat Radim Valchar is, aki az elmúlt három szezon során nagyon sokkal járult hozzá a közös munkához, és hathatós segítségével nyert a Sportklub román bajnokságot, Románia-kupát és jutott az Erste Liga fináléjába. Ezen nagyon nincs is mit vitatkozni.
A szeptember elején a közösségi oldalon közzétett búcsúja viszont nem profihoz illő magatartást sugall. Egyrészt bármekkora sérelme is legyen egy sportolónak, azt nem a közösségi médiában teszi közhírré, hanem asztal mellett, zárt ajtók mögött igyekszik kompromisszumot kötni, és tisztességes módon lerendezni a nézeteltéréseket. Itt van a friss példa a Gyergyói HK sportolójával, Phil Buschbacherrel, aki a kulisszák mögött egyezett meg klubjával, hogy elengedjék. Elengedték! Valószínű Valcharral sem lett volna gond, ami az elengedést illeti, csak ugyanazon kritériumok lettek volna érvényesek számára is, mint Buschbacherre: nem igazolhat közvetlen vetélytárshoz.
Őt viszont közvetlen riválisa csábította, és hajlott is. Nyílt titok, hogy mindig is voltak csúszások a fizetésekkel a Sportklubnál, egy éve is, két éve is, és öt éve is. Ezt a cseh sportoló is tudta, amikor a nyáron meghosszabbította szerződését további három évvel. Ennek ellenére utólag jött remek kifogásnak bizonyult ez, mint szerződésben megjelenő pont, amelyre hivatkozni lehet a felbontás érdekében. Ugyanakkor az érem másik oldalát, hogy ő is több pontban szerződést szegett (például élő szerződés ellenére tárgyalást bonyolított rivális csapattal), már nem számítja a vétkek közé.
Ami pedig fájó lehet a szurkolók számára, hogy az itt töltött időket velük szemben sem zárta le és magyarázatot sem adott. Bár erre több alkalommal is kértem…

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek