szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Elfeledett múlt

Nem sok olyan légiós jégkorongozó fordult meg Csíkszeredában az elmúlt évek során, aki játéka mellett viselkedésével, emberi magatartásával kivívta volna a maximális tiszteletet nemcsak a csapattársai, hanem a szurkolók szemében is. Az első ilyen sportoló egyébként Filip (a professzor) volt. Eredményesség szempontjából közelítette ezen magasságokat Radim Valchar is, aki az elmúlt három szezon során nagyon sokkal járult hozzá a közös munkához, és hathatós segítségével nyert a Sportklub román bajnokságot, Románia-kupát és jutott az Erste Liga fináléjába. Ezen nagyon nincs is mit vitatkozni.
A szeptember elején a közösségi oldalon közzétett búcsúja viszont nem profihoz illő magatartást sugall. Egyrészt bármekkora sérelme is legyen egy sportolónak, azt nem a közösségi médiában teszi közhírré, hanem asztal mellett, zárt ajtók mögött igyekszik kompromisszumot kötni, és tisztességes módon lerendezni a nézeteltéréseket. Itt van a friss példa a Gyergyói HK sportolójával, Phil Buschbacherrel, aki a kulisszák mögött egyezett meg klubjával, hogy elengedjék. Elengedték! Valószínű Valcharral sem lett volna gond, ami az elengedést illeti, csak ugyanazon kritériumok lettek volna érvényesek számára is, mint Buschbacherre: nem igazolhat közvetlen vetélytárshoz.
Őt viszont közvetlen riválisa csábította, és hajlott is. Nyílt titok, hogy mindig is voltak csúszások a fizetésekkel a Sportklubnál, egy éve is, két éve is, és öt éve is. Ezt a cseh sportoló is tudta, amikor a nyáron meghosszabbította szerződését további három évvel. Ennek ellenére utólag jött remek kifogásnak bizonyult ez, mint szerződésben megjelenő pont, amelyre hivatkozni lehet a felbontás érdekében. Ugyanakkor az érem másik oldalát, hogy ő is több pontban szerződést szegett (például élő szerződés ellenére tárgyalást bonyolított rivális csapattal), már nem számítja a vétkek közé.
Ami pedig fájó lehet a szurkolók számára, hogy az itt töltött időket velük szemben sem zárta le és magyarázatot sem adott. Bár erre több alkalommal is kértem…

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb