2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Életpályára állítanák a fiatal ökölvívókat

A sportágnak szüksége van a vérfrissítésre – jelentette ki a tegnapi, gyer­gyó­szent­miklósi sajtó­tájékoztatón dr. Kovács László, a Magyar Ökölvívó Szövetség szakmai igazgatója. Mint arról korábban lapunkban olvashattak, a világ- és Európa-bajnok magyar ökölvívó, Erdei Zsolt – Gyer­gyó­szentmiklós központtal – akadémiát létesítene Székelyföldön. A Madár becenévre hallgató sportoló rámutatott: a cél, hogy minél több erdélyi település csatlakozzon a kezdeményezéshez, és a sportolás mellett életpályára állítsák az akadémia fiatal ökölvívóit.

Egy magyarországi szereplés alkalmával született meg a székelyföldi akadémia létrehozásának gondolata – mutatott rá Huszár Árpád, a gyergyószentmiklósi Godako Sportklub vezetője. Mint mondta, az induláshoz elsősorban egy átmeneti helyiségre van szükség, majd később egy önálló sportkomplexum kialakítására. Hangsúlyozta: a folyamatot mihamarabb el kell indítani.
Elképzeléseiket a Székelyföldön már jól működő labdarúgó- és jégkorong-akadémiákra alapozzák, mondván, fontos a gyermekek akadémiai szintű nevelése. A Magyar Ökölvívó Szövetség szakmai igazgatója, dr. Kovács László rámutatott: igyekeznek pályázatok útján megteremteni a lehetőségeket, a kezdeteknél pedig képességeihez mérten a Madárfészek Ökölvívó Akadémia is segít a finanszírozásban.
Az akadémia igazgatója, Wida József elmondta, jelenleg 47 bentlakásos akadémista ökölvívót foglalkoztatnak, komoly hozzáállással zajlik a munka, ezt a lendületet kívánják áthozni Erdélybe, Székelyföldre.
– A sportágnak szüksége van a frissítésre, de természetesen azt szeretnénk, ha a határon túli gyerekek majd magyar színekben szerepelnének – tette hozzá dr. Kovács László.
A Madárfészek Ökölvívó Akadémiával kapcsolatos tapasztalatait megosztva Erdei Zsolt azt mondta, minden jó mederben zajlik, megfelelő a szakmai háttér, és nagyon fontos, hogy az akadémista gyermekek célokat szem előtt tartva dolgoznak.
– Ez egy életpálya kialakításának a lehetősége is – fogalmazott a sportoló, majd mosolyogva hozzátette: ha minden megfelelően alakul, tökös gyermekeket állítanak az életútjukra. Mindezek mellett megjegyezte, egész Erdélyre kiterjesztenék a tevékenységet, hogy ezáltal erősítsék az amatőr ökölvívást. Ehhez jó úton haladnak, hisz a nagyszalontai Basti Bokszklub is csatlakozik a kezdeményezéshez, melynek képviselői szintén jelen voltak Gyergyószentmiklóson.
Erdei Zsolt a napokban nyílt edzéseket tart Székelyföldön: Szé­kely­udvarhelyt követően ma Csík­sze­redában, szombaton pedig Gyergyószentmiklóson tanulhatnak tőle a fiatal bunyósok.

Kertész László

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb