Élet a szükségállapot után: Csak szabadtéri miséket, istentiszteleteket engedélyeznek

234

Csak a szabadban lehet miséket, istentiszteleteket tartani – többek között ez az előírás is szerepel a május 15-étől érvényes lazító intézkedéseket tartalmazó tervezetben, amelyet szombaton tettek közzé az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) honlapján.

Csak kívülről nézhetik a templom ablakot a hívők a szükségállapot után is. De legalább elmehetnek szabadtéri misére, istentiszteletre Fotó: Albert Ildikó

A dokumentum szerint a templomokba csak korlátozott számú személy léphet be úgy, hogy egy személynek legalább nyolc négyzetméter terület jusson.

Mindenkinek, aki a templomban tartózkodik – a lelkészeket is beleértve -, maszkot kell viselnie, és fertőtlenítenie kell a kezét, erre a célra alkohol alapú fertőtlenítőszert tartalmazó adagolókat szerelnek a bejárathoz.

A belépőket megfigyeléssel szűrik, és nem engedik be azokat, akiknek légúti fertőzésre utaló tünetei vannak (köhögés, tüsszentés, orrfolyás).

A bejáratnál jól látható helyre kifüggesztik a fizikai távolságtartás szabályait.

A tervezetben nem javasolják a szent képek megérintését, megcsókolását, és csak egyszer használatos eszközökkel ajánlják az úrvacsoraadást. A zarándoklatok szintén nem ajánlottak.

HN-információ/Agerpres

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.