Élet a salátán túl

Nyers, vegán workshop Csíkszeredában

969

Háromnapos workshopot tart Csíks­­zeredában Varga István Nyersséf, aki a friss zöldségek, gyümölcsök és magvak fogyasztásának előnyeit szeretné közelebb hozni az emberekhez. Lapunknak nyilatkozva hangsúlyozta: nem szeretné senkire ráerőltetni látásmódját, a cél az, hogy az emberek újra felfedezzék a természetes táplálkozás szépségét.

Fotók: László F. Csaba

Tegnap délután rendhagyó workshopnak adott otthon a csíkszeredai Jelen Juice Bar, ahol Varga István Nyersséf osztotta meg a tudatos táplálkozással kapcsolatos tanácsait és különleges receptjeit az egybegyűltekkel. Mivel számos érdeklődő jelezte részvételi szándékát a programra, ma és holnap is folytatódik az interaktív előadás, amelynek célja a húsmentes, de mégis ízletes és tápláló ételek bemutatása. A workshop előtt lapunknak nyilatkozva Varga István kiemelte: nem véletlenül van ilyen sok ételérzékenység, jobban kellene figyeljünk önmagunkra.
– A nyers, vegán életforma a friss zöldségek, gyümölcsök és magvak fogyasztását jelenti, de nem állítom, hogy mindenkinek így kell táplálkozni! Csupán egy alternatívát szeretnék bemutatni, amelynek jótékony hatásait a saját bőrömön tapasztaltam meg – közölte a séf, aki azt is elmondta, hogy a vegán lét egyben eszme is, hiszen az állatok védelme a prioritás, de senkit nem szeretne arra kötelezni, hogy többé ne egyen húst. A recepteknél és az alapanya­goknál sokkal fontosabb az, hogy odafigyeléssel, és szeretettel készüljenek az ételek.
– Úgy látom, hogy mindannyian azokat az ízeket keressük, amelyekkel gyermekkorunkban találkoztunk. Emlékeinkben a nagymamánk főztjét semmi nem tudja felülmúlni, hiszen azokat a falatokat a legnagyobb gondoskodással tálalták nekünk. Ehhez képest a gyorséttermek és a különböző áruházláncok által kínált ételek nem sokat érnek – mondta Varga István, aki tisztában van azzal a ténnyel, hogy ezen a vidéken kultúrája van a húsfogyasztásnak, és nem akar egy gazdát sem lebeszélni a szalonnáról. Mindössze azt szeretné, ha egyre többen színesítenék táplálkozási szokásaikat.


– Azokhoz szólok, akik nyitottak felém, nekik szeretném megmutatni, hogy van élet a salátán túl. A nyers, vegán életforma nemcsak abból áll, hogy összedobunk valami zöldet, hiszen a lehetőségek tárháza igen nagy, ha az egészségünk megőrzéséről van szó – közölte a séf. A workshopok során egyfajta ízelítőt kapnak az érdeklődők a nyers, vegán táplálkozás alapjairól. Az eseményre előzetes bejelentkezés szükséges, további információk a 0751–033362-es telefonszámon kaphatók.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.