2021, március 6, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Elérhető Az erdő felügyelője alkalmazás

Elérhető Az erdő felügyelője (Inspectorul Pădurii) nevű alkalmazás új verziója. Az applikáció lehetővé teszi, hogy az állampolgárok a SUMAL 2.0 adatbázisán keresztül ellenőrizzék a faanyag-szállítmányok törvényességét.

 

Szerdán 18 órától elérhető Az erdő felügyelője (Inspectorul Pădurii) nevű alkalmazás új verziója – adta hírül közleményében az RMDSZ. Az applikáció lehetővé teszi, hogy az állampolgárok a SUMAL 2.0 adatbázisán keresztül ellenőrizzék a faanyag-szállítmányok törvényességét.

A program minden internethozzáféréssel rendelkező eszközről és a www.inspectorulpadurii.ro honlapon is elérhető.

A Speciális Távközlési Szolgálat (STS) fejlesztésekért felelős munkatársai Android és iOS operációs rendszerre is adaptálta a programot, amely a GooglePlay és az AppStore alkalmazásboltokban egyaránt megtalálható.

Az alkalmazás hozzáférést biztosít az elektronikus kísérőlevelekhez és értékaktákhoz.

A térképen az elmúlt 96 órában kibocsátott szállítólevelek jelennek meg. Ezek között a rendszámtábla, az elektronikus kísérőlevél kódja, az értékakta száma vagy a szállítmány típusa (lerakat, kivágási hely, EU-n kívüli stb.) alapján lehet keresni.

A kísérőlevelek következő adatai nyilvánosak: a szállítmány típusa; eredete; a szállítólevél kódja; a jármű rendszámtáblája; a kísérőlevél kibocsátásának dátuma és időpontja; a kísérőlevél érvényességének időtartama; információk az érintett entitásokról; a teljes és a fafajokra lebontott mennyiség; fényképek a szállítmányról.

Amennyiben a felhasználó olyan szállítmányról akar megtudni információkat, amelynek az elektronikus kísérőlevelét több mint 96 órája állították ki, ezt írásban kell kérvényeznie a közérdekű információkhoz való szabad hozzáférésről szóló 544/2001-es törvény alapján a solicitari544@mmediu.ro címen, és legfennebb 10 napon belül választ kap.

A szállítmány útját a célba érés után még 24 óráig lehet megtekinteni.

A térképen az erdészetek által kiállított összes értékakta az éppen aktuális állapotában jelenik meg (jóváhagyott, engedélyezett stb.). Lehetőség van arra, hogy különböző szűrőket beállítva célzottan keressünk az értékaktát kiállító erdészet, az értékakta állapota vagy száma alapján.

Az érdeklődők Az erdő felügyelője alkalmazással kapcsolatosan bővebb információt a SUMAL 2.0 telefonos ügyfélszolgálatán keresztül kaphatnak a 0314 337 799-es telefonszámon.


Kapcsolódó cikkek:

Hetvenéves korukig is dolgozhatnának az alkalmazottak – véli a miniszter

Minden alkalmazott akár 70 éves koráig is dolgozhat, ha akar – jelentette be pénteken Botoşani-ban a munkaügyi miniszter. Raluca Turcan azt mondta: a kormány kidolgoz...

Romániában is kimutatták a dél-afrikai vírusmutációt

Romániában is kimutatták a koronavírus dél-afrikai mutációját, az év eleje óta jelen lévő brit vírusvariánsnak pedig meghatározó szerepe lehet abban, hogy újra erőre kapott...

Legfrissebb