2021, január 26, kedd.
custom_html_banner1

Élen járó magyar termékek között a Szamos Kölyök cipők!

Az idén 57 termék és szolgáltatás érdemelte ki a Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy használati jogát minőségük elismeréseként, köztük a környező megyékben (Hargita, Kovászna, Maros és Brassó), és így Csíkszeredában is kizárólagosan a Happy Feet üzlet által forgalmazott Szamos Kölyök supinált gyermekcipők.

Az évente egyszer, a Magyar Parlamentben átadott Magyar Termék Nagydíj pályázati rendszerének célja, hogy elismerje az innovatív, magas szellemi hozzáadott értékeket képviselő, környezetbarát és a fogyasztók életminőségét javító megoldásokat kínáló termékeket, valamint az azokat gyártó cégeket. Továbbá az, hogy elősegítse a nemzetközi piacon versenyképes magyar termékek előállítását, ösztönözze azok fejlesztését. Emellett feladata, hogy segítséget nyújtson a fogyasztók minőségtudatos választásában, hozzájáruljon az egészségtudatos termékek fejlesztéséhez és forgalmazásához.
Ez nemcsak a termelők, forgalmazók számára fontos. A hiteles, ismert védjeggyel ellátott termékeket a fogyasztók is egyre inkább keresik és bizalommal fordulnak feléjük, így a független zsűri által odaítélt, szigorú szakmai szempontoknak megfelelő minőségtanúsításnak valódi gazdasági hozadéka van.
E magyar termék sikerének fényében illő, hogy néhány szót szóljunk a cégről, annak történetéről, amely egyben az emberi kitartás és vállalkozói szellem sikertörténete is.
A Szamos Kölyök számára a díj fontosságát a következőképpen fogalmazta meg Juhász János, a Szamos Kft. ügyvezető igazgatója: „A Magyar Termék Nagydíj megtestesíti Magyarország elismerését és elkötelezettségét a tanúsított minőség iránt. Büszkeséggel tölt el minket a díj elnyerése, hisz ez is egy visszaigazolás termékeink magas minőségi színvonaláról és törekvésünk sikerességéről, hogy egészséges lábbelit biztosítsunk a fejlődő gyereklábaknak.”
A kiváló Szamos Kölyök cipők Csíkszeredában is megtalálhatók a Segítő Mária Gimnázium bentlakásával szemben elhelyezkedő, Happy Feet gyermekcipő szaküzletben, a Mihai Eminescu utca 2–4. szám alatt. A fentiek alapján mindenképpen megéri, ha legalább egy pillantást vetünk e cipellőkre, hiszen olyan termékekről van szó, amelyek nemcsak megóvják és egészségesen tartják gyermekeink lábát, de elérhető áron, olyan termékeket tesznek hozzáférhetővé, amelyek bizonyítottan, a nemzetközi színtéren is megállják a sarat. (x)

[box type=”shadow” ]A Szamos Kft. sikertörténete

A Szamos Kft. ügyvezető igazgatója, Juhász János 1979-ben végzett a budapesti Könnyűipari Műszaki Főiskolán. Műszaki gyakornokként kezdte a „Mino” nyírbátori gyáregységének csengeri üzemegységében, majd fokozatosan haladt felfelé a ranglétrán, s lett termelési csoportvezető, majd műszaki vezető és 1984-ben üzemegység-vezető. A rendszerváltáskor felszámolt állami cipőgyár dolgozói közül negyvenötödmagával 1990-ben alakította a Szamos Kft.-t, amelynek termelése teljes egészében bérmunkára épült a német Josef Seibel GmbH részére és évről évre folyamatosan fejlődött. Jelenleg is a bérmunkagyártás teszi ki a termelés nagyobb részét német vállalatok számára, melynek keretében kényelmi női és férficipőt gyártanak. Dolgozói létszáma meghaladja a 400 főt, a térség legnagyobb foglalkoztatója. A Kft. éves termelése 500 000–600 000 pár cipő. A Szamos Kft. 2007-ben kezdte el saját tervezésű és fejlesztésű magyar márka bevezetését és értékesítését Szamos Kölyök néven. Széles választékot biztosít 17–40-es méretig. Elsősorban a természetes anyagok használatával, és a magas minőségi követelmények teljesítésével igyekszik a gyermekek számára egészséges lábbelit biztosítani. A gyermekcipők a legjobb anyagokból, valódi bőrből, szigorú minőségi előírásoknak megfelelően és magas színvonalú technológiával készülnek. 2008-ban a klasszikus formatalpas cipő mellett egy olyan lábbeli gyártását is elindították, amely jobban hozzájárul az egészséges gyermekláb fejlődéséhez, illetve a gyermekláb egészségének megőrzéséhez. Ez az úgynevezett supinált vagy kifelé döntött (természetes labilitást okozva tornáztatja a talpizmokat) eljárással készült cipő. Jelenleg a Szamos Kft. gyermekcipő-gyártásának jelentős részét képezik a supinált kialakítású termékek. A gyermekcipő értékesítése évről évre folyamatosan nő, jelenleg éves szinten mintegy 80 000 pár gyermekcipőt gyárt és értékesít Magyarország teljes területén, illetve már számos országban is elérhető, mint például Románia, Szlovákia, Szlovénia, Oroszország, Svédország, Skócia.[/box]

 

Kapcsolódó cikkek:

14,355RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb