Élelmet gyűjtöttek a négylábúaknak

Állatok karácsonya

60

Noha az állatok nem érzékelik az ünnepet, az év minden napján ugyanúgy kell gondoskodni róluk. Ezért a karácsony előtti időszakot ragadták meg az adakozásra a székelyudvarhelyi Ebremény Egyesület önkéntesei, akik szombaton a Kaufland parkolójában gyűjtöttek a gazdátlan állatoknak.

Fotó: Nagyálmos Ildikó

Harmadik éve gyűjt adományokat az Ebremény Egyesület azoknak a gazdátlan állatoknak, akiket az utcáról fognak be és önkéntesek gondoskodnak róluk, amíg szerető gazdit, otthont találnak számukra. A szombati adománygyűjtő akció sikeres volt, a jólelkű adakozók több zsák kutya- és macskakaját, száraztápot, konzervet vittek a gyűjtőponthoz, néhányan pedig pórázt, cicaalmot, jutalomfalatokat is adományoztak.
Az egyesület jelenleg hét kutyáról és három macskáról gondoskodik, de ezeknek a száma folyamatosan változik. Többnyire a kölyökkutyákat, macskákat viszik el az egyesülettől, jelenleg az egyesületnél lévő összes állat „felnőtt”.
– Folyamatosan keressük akár az ideiglenes gazdikat is. Kevesebben vagyunk önkéntesek, akik napi szinten tudunk segíteni, hiszen ezt a munkát naponta kell végezni. Jelenleg az állataink cégek udvarán, önkéntes befogadóknál vannak, a város több pontján – mondja Kodolányi Enikő, az egyesület vezetője.
Jelenleg is éppen sürgősen gazdát keresnek annak a felnőtt kutyának, amelyet lőtt sebekkel műtöttek meg hétvégén, s amelynek egy ideig védett, meleg helyen kellene lábadoznia.
– A legapróbb adományokat is ugyanúgy értékeljük, mint a nagyot. Ha sokan összefognak és mindenki csak egy kevéssel járul hozzá, mi már boldogok vagyunk. Olyan évünk is volt, hogy egy ilyen karácsonyi adománygyűjtésből kilenc-tíz hónapig elláttuk az állatainkat. Közel 300 kg élelmet kaptunk – mondta Enikő.
Az Ebremény Egyesület vezetője azt javasolja, csakis az érintettek beleegyezésével, beavatásával ajándékozzunk szeretteinknek, barátainknak kutyát vagy cicát, hiszen hatalmas felelősség.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek