Elektronikus „pedellus” vigyázná a gyermekeket

65

Kültéri és beltéri biztonsági kamerák vásárlására, illetve ajtó- és ablakcserére kap pénzt több csíkszeredai oktatási intézmény. A városi önkormányzat az idei költségvetésből több mint 110 ezer lejt különített el ezekre a célokra.

Biztonsági kamera egy csíkszeredai általános iskola bejáratánál. A tanárok szerint biztonságot és rendet teremt Fotó: László Róbert
Biztonsági kamera egy csíkszeredai általános iskola bejáratánál. A tanárok szerint biztonságot és rendet teremt Fotó: László Róbert

Közel százezer lejt fordíthat a Nagy Imre Általános Iskola, a Márton Áron Gimnázium, illetve a Venczel József, a Kájoni János és a Székely Károly szakközépiskola biztonsági kamerák beszerzésére, a Xantus János Általános Iskolának pedig ajtó- és ablakcserére hagyott jóvá 15 ezer lejt az önkormányzat.
Az érintett tanintézmények vezetői szerint a kültéri és beltéri kamerák jelenléte nagymértékben javítja az iskolákban a biztonságot, ezért szeretnék bővíteni a már meglévő rendszert.
– A tanügyi leépítések miatt jelenleg az épületben csak délután és éjszaka működik kapusszolgálat, ezért a délelőtti órákban térfigyelő kamerákkal próbálunk biztonságos környezetet és rendet teremteni. Két új kültéri kamerával bővül a rendszerünk – nyilatkozta lapunknak Tankó István, a Székely Károly Szakközépiskola igazgatója.
Szintén kültéri térfigyelők vásárlására kapott önkormányzati támogatást a Kájoni János és a Venczel József szakközépiskola, utóbbi az iskolához tartozó, de külön épületben működő műhelyekhez fog kamerát felszerelni, a készülékek megvásárlását 5 ezer lejjel támogatja a polgármesteri hivatal. Hasonló összeget, 4 ezer lejt költhet a Márton Áron Gimnázium is új kamerák vásárlására.
– A főbejárathoz, a parkolóhoz és a szakközépiskola sportterem felőli oldalához szeretnénk új biztonsági kamerákat felszerelni, de az épületben, a folyosók két végében is további térfigyelőket helyezünk el – tájékoztatott Sükösd Annamária. A Kájoni János Szakközépiskolának 36 ezer lejt irányoz elő a városi önkormányzat térfigyelő kamera vásárlására.
Az idei beruházási lista szerint a Nagy Imre Általános Iskola 32 ezer lejt kap az épület biztonsági rendszerének bővítésére, illetve néhány régi vasajtó és ablak cseréjére.
– Az általános iskolában eddig is volt néhány kamera, most ezeket szeretnénk bővíteni olyan új mozgatható térfigyelőkkel, amelyeket a sportterem felőli lépcsőházban, illetve a folyosókon helyeznénk el, a nyolcadikosok kisérettségijén pedig szintén ezekkel biztosítanánk a termek felügyeletét – részletezte Forró Gerda igazgató.
A Xántus János Általános Iskola a zsögödi épületben az ajtók és ablakok felújítására 15 ezer lejt költhet.
– A zsögödi épületben a régi, elavult nyílászárók miatt télen nagy a hőveszteség, ezért kértünk az önkormányzattól támogatást, hogy kicseréljük az ablakokat, illetve a főbejárati ajtót is – közölte Kovásznai Ágnes igazgató.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek